You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Természetvédelmi Világalap (WWF), a legnagyobb civil természetvédelmi szervezet ma, szombaton hetedik alkalommal szervezi meg a világ legjelentősebb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját.
A globális kezdeményezés során 20:30-kor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezés és a túlzott energiafogyasztás problémájára.

Az akcióhoz pedig több mint egymilliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül. Ez kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

A szerbiai parlament arra kérte a polgárokat, a gazdaságot és az intézményeket, hogy a lámpák egy órára való leoltásával kapcsolódjanak be az akcióba. A képviselőházban is este fél kilenctől fél tízig szüneteltetik a belső és a díszkivilágítást, hogy demonstrálják a környezettudatosságot.

Szerbiában a központi rendezvényeket Belgrádban, Nišben és Újvidéken tartják, ez utóbbi helyen a Szabadság téren.

Izvor/forrás: Vajdasági Rádió és Televízió
Forrás: RTV

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó