You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Felvidéken született Kovács Tamás valamikor három éve ötlötte ki, hogy cserkészcsapata névadója, Majer István előtt tisztelegve – az Ő nyomában járva – három nyár alatt tizenháromezer kilométeres utat jár be: kerékpáron.

Kovács Tamással augusztus 31-én Zentán szeptember 2-án Szabadkán, szeptember 3-án Kupuszinán találkozhatnak.

Helyszín: zentai Vásártér
Időpont: 2013. április 28-án (vasárnap) 9.00

Várjuk a birkanyírók, a birka tenyésztő juhászok, az állattenyésztők (birka, szarvasmarha,disznó, kecske, szamár, ló) és a pásztorkutya tenyésztők jelentkezését illetve a mezőgépkereskedőket ( erőgépek, kapcsolható eszközök), a mezőgazdasági termékeket forgalmazókat (vetőmag, műtrágya, takarmány, állattartási berendezéseket ).

Továbbá várjuk a birkapörkölt és pásztorételek főzőmestereit egy jó hangulatú megmérettetésre, aranyérmes főzőmesteri cím elnyerésére.

ZENTA – Bemutatták a városi távfűtési terveket azok a külföldi szakemberek, akikkel az önkormányzat néhány héten belül várhatólag megköti az első szerződést.

ZENTA – A diákcsere-programok révén a fiatalok megismerkedhetnek egy másik országgal, annak kultúrájával és nyelvével is.

ZENTA – 150 millió dinárt irányoztak elő a földterületek rendezésére, használatára és védelmére.

Hódmezővásárhely, 2013. április 1., hétfő (MTI) – Megosztja a hódmezővásárhelyi kórház az Egészséges Vásárhely Program (EVP) kialakítása és működtetése során összegyűjtött tapasztalatait a Zentai Közkórházzal, valamint támogatja a vajdasági intézményt egy hasonló népegészségügyi program kialakításában – tájékoztatta Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.

A két intézmény a napokban megkötött együttműködési megállapodása szerint a kórházak rendszeres tapasztalatcserék során segítik egymást az egészségügy különböző területein. A folyamatos szakmai tapasztalatcserék keretében az intézmények mind az orvosi, mind az ápolási, a tudományos és a szakellátás szervezésének gazdasági, financiális kérdéseiben, a fekvő- és járóbeteg szakellátás területein egyaránt rendszeresen konzultálnak.

ZENTA – A zentai községi képviselő testület elfogadta a nyilvános parkolók szabályozásáról szóló rendeletet, amelynek értelmében Zenta központjában fizetni kell majd a parkolásért.

ZENTA – A zentai Hófehérke óvoda Százszorszép épületében egész héten vízzel, vagy vízvédelemmel kapcsolatos foglalkozást tartottak.

ZENTA – A Down-szindróma Világnapja alkalmából sétáltak Zenta központjában.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó