You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Glattfelder Béla sajtóközleménye „Gratulálunk a Hungarikum Bizottságnak, amely tegnapi döntésével a magyar akácot és az akácmézet felvette a Magyar Értéktárba” – jelentette ki Brüsszelben Glattfelder Béla európai parlamenti képviselő, az Akác-koalíció nevében. „Az utolsó lépés a hungarikummá nyilvánítás lesz, amelyre reményeink szerint még májusban sor kerül” – tette hozzá.

Glattfelder Béla sajtóközleménye "Üdvözöljük Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter döntését, mellyel a mai napon a magyar akác és magyar akácméz felvételre került az Ágazati Értéktárba" − jelentette ki Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő, az Akác-koalíció képviseletében.

Mészáros Alajos, Szájer József és Bagó Zoltán sajtóközleménye

Az Európai Parlament Jogi Bizottsága (JURI) a mai napon elfogadott szakvéleményében megállapította: a Benes-dekrétumok rendelkezései a mai napig a szlovák jogrend részét képezik, ezért további vizsgálatukra van szükség. Ez az első uniós szintű jogi dokumentum, amely mindezt kimondja.

Schöplin GyörgySchöpflin György felszólalása az EP plenáris vitáján Ukrajnáról
Hosszú emlékezetűek számára, akikben még élnek 1968 emlékei, ismerősnek tűnik, ami most Ukrajnában történik. A kijevi euromajdani tüntetések hasonlóan szerveződnek, hasonló okokból. A tömegmozgalom a kommunizmus örökösei, öröksége ellen indult, ahogy 1968-ban az akkori fiatalok az öregjeik ellen fellázadtak, mivel számukra azt a generációt átfestette a nácizmus, a fasizmus és a gyarmatosítás.

Bánki Erik sajtóközleménye

Bánki Erik fideszes EP-képviselő tegnap este az Európai Parlament tranzakciós adóról szóló plenáris vitájában méltatta Magyarország válságkezelésben elért eredményeit, melynek egyik kulcseleme a pénzügyi szektor megfelelő hozzájárulásának biztosítása volt.

A Fidesz képviselője szerint a tranzakciós adóról szóló uniós javaslattal ismét bizonyítást nyert, hogy Magyarország kormánya az Európai Unió előtt jár. Míg korábban rengeteg támadás ért bennünket a bankadó, valamint a különadók bevezetésekor, addig mára az Európai Bizottság is belátta, hogy a bankoknak valamint a pénzügyi szektornak is hozzá kell járulnia valamilyen formában a válságból való kilábaláshoz és a gazdaságélénkítéshez, valamint a kis- és középvállalkozói szektor versenyképessé tételéhez.

Kósa ÁdámKósa Ádám sajtóközleményeKósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén üdvözölte, hogy a légi közlekedésben a személyre szabott szolgáltatások révén a fogyatékossággal élő személyek valódi esélyegyenlősége valósulhat meg.

Glattfelder Béla sajtóközleményeGlattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok elleni határozott fellépésre szólított fel a kereskedelmi védelmi eszközök reformjáról szóló jelentés tegnapi vitájában. „Az ilyen praktikák súlyos károkat okoznak az európai gazdaságnak és veszélyeztetik a munkahelyek megőrzését” – emelte ki a néppárti politikus.

Szájer JózsefSzájer József sajtóközleményeAz Európai Parlament mai plenáris ülésén saját kezdeményezésű jelentésben reagált a 2013-as EU igazságügyi eredménytáblára, amely a nemzeti igazságszolgáltatási rendszerek hatékonyságát értékeli. A Parlament fő üzenete, hogy az igazságszolgáltatási rendszerek bármely összehasonlításának objektív szempontokon kell alapulnia, a tagállamok szuverenitása és a különböző jogi és alkotmányos hagyományok teljes tiszteletben tartása mellett.

Gyürk AndrásGyürk András sajtóközleményeAz Európai Parlament mai plenáris ülésén nagy többséggel megszavazta Gyürk András jelentését az uniós acélipar jövőjéről. A Fidesz brüsszeli delegációvezetője átfogó intézkedéseket javasol az iparág harmadik országokba történő elvándorlásának megakadályozása érdekében.

Glattfelder Béla sajtóközleményeAz Európai Parlament plenáris ülésének tegnap késő esti ún. egyperces felszólalásai során Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő a rezsicsökkentés mellett emelt szót és visszautasította az Európai Bizottságnak a rezsicsökkentés eltörlésére irányuló törekvéseit.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó