You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád, 2014. február 5., szerda (MTI) -
További gazdasági együttműködésre van szükség Szerbia és Magyarország között - jelentette ki Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke szerdán Újvidéken, amikor a Magyar-Szerb Üzleti Tanács küldöttségét fogadta.

A találkozóról szóló beszámolót a vajdasági tartományi képviselőház tette közzé honlapján. Eszerint Pásztor arról is beszélt, hogy a vajdaságiak érdeke a vállalkozók Észak-Szerbiába vonzása. "A mi érdekünk, hogy minél több vállalkozó jelenjen meg a Vajdaságban, és azok sikeresek legyenek.

ÚJVIDÉK – Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt újvidéki városi bizottságának elnöke, Újvidék polgármestere tegnap úgy értékelte, hogy Bojan Pajtić, a vajdasági kormány elnöke a Vajdasági RTV műsorában „botrányos támadást intézett az SZHP ellen”, és „piszkos választási kampányba kezdett”.

ÚJVIDÉK – Meg kell változtatni Szerbia alkotmányát, mert fékezi az ország fejlődését, és Vajdaságot nem kezeli lényegi autonómiaként – jelentette ki tegnap este Újvidéken Pásztor István, a VMSZ elnöke. Szerinte teljesen új elvek alapján kellene megfogalmazni a tartomány alkotmányos helyzetét, és nem úgy, hogy állandóan valamilyen „abszurd rettegést” váltson ki az említése. Pásztor úgy értékelte, hogy az alkotmánymódosítás kérdését az elkövetkező négyéves periódusban napirendre kell tűzni.

ÚJVIDÉK – A vajdasági kormány tegnapi ülésén elfogadta a költségvetési eszközök felosztásáról szóló éves programot, mely alapján 2,9 milliárd dinárt terveznek befektetni a tartományi vizes infrastruktúra karbantartására és felújítására. Bejelentették az első nagyberuházásokat a vízgazdálkodás terén, amire már 20 éve nem került sor. Mintegy 200 millió dinárt fordítanak az új csatornahálózat kiépítésére, melyet még a kilencvenes években terveztek.

ÚJVIDÉK – Johannes Eigner, Ausztria belgrádi nagykövete tegnap Újvidéken kijelentette, Vajdaság jó példaként szolgál egész Európa számára, mint a jó nemzetek közötti viszonyok és a regionális együttműködés példája. Eigner Bojan Pajtić vajdasági kormányfővel folytatott megbeszélést – közölte a kormány sajtóirodája.

ÚJVIDÉK – Négy vállalat jelentkezett az újvidéki városi közlekedési vállalat elektronikus jegymegfizettetési rendszerére kiírt pályázatra, miután korábban többször is megismételték a közbeszerzési eljárást. A versenypályázati dokumentációt a belgrádi Mihajlo Pupin Intézet, a szintén belgrádi Apex Solution Technology, a pulai Penta és az isztambuli Aszisz Elektronik cég adta át – áll az ajánlatok felnyitásáról készült jegyzőkönyvben, amelybe a Beta hírügynökség betekintést nyert.

ÚJVIDÉK – Az Újvidéki Távfűtőművek közvállalat elvetette a Demokrata Párt városi szervezetének vádjait, miszerint gyanús közbeszerzési eljárásokat folytatott volna le. A kommunális közvállalat kiemelte, hogy a közbeszerzési eljárásokat az érvényes törvények értelmében és a vállalat szükségleteinek megfelelően bonyolították le.

ÚJVIDÉK – Miloš Vučević, Újvidék polgármestere tegnap közölte, hogy megoldódott a hét hajléktalan problémája, őket ugyanis nem engedték be a lakók abba az épületbe, amelyet az illetékesek kijelöltek számukra szálláshelyül. A város egy másik épületben, a Gaj utcában helyezte el őket. Vučević kezdeményezésére a Szociális Központ és a Poslovni Prostor közvállalat tegnap szerződést írt alá, melynek értelmében a hajléktalanok rendelkezésére bocsátották a Gaj utca 2-es szám alatti épületet, ahol hét hajléktalan nő lakhat ma estétől és vészelheti át a telet.

ÚJVIDÉK - Az Újvidéki Színház fennállásának 40. évfordulója alkalmából gálaestet tartottak. A társulat alkalmi előadás keretében igyekezett felidézni az intézmény negyven évét. Az előadást megelőzően megnyitották Léphaft Pálnak a színháziakat bemutató karikatúra-kiállítását az épület előcsarnokában, és a jubileumra elkészült a színház új honlapja is.

ÚJVIDÉK - A haladók szerint az idén Vajdaságban is választunk, a ligában úgy vélik, a köztársasági választások eredményeinek függvényében meg kell fontolni az előrehozott megméretés lehetőséget, a demokraták viszont továbbra is elutasítóak ezzel kapcsolatban.
Bojan Kostreš, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökhelyettese úgy vélekedik, hogy a köztársasági parlamenti választás eredménye befolyásolja majd a vajdasági politikai körülmények alakulását.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó