You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Tini és Ifjúsági Táncdalénekesek vetélkedőjére az idén immár huszonkettedik alkalommal kerül sor november 23-án, este fél nyolckor a temerini sportcsarnokban.
Az idén húsz fellépő méri össze tehetségét, akiknek bemutatkozását Aleksandar Dujin zenekara kíséri. A tini kategóriában tizenegyen, míg az ifjúságiban kilencen méretik meg magukat. A fellépők Vajdaság számos településéről érkeznek. A Tini fesztiválon az idén is fellépnek a tavalyi vetélkedő győztesei.

ÚJVIDÉK, TEMERIN – Öt hónappal ezelőtt helyezték vizsgálati fogságba az úgynevezett újabb temerini fiúkat. Jogerős vádirat még mindig nem létezik az október 21-én történt temerini incidens kapcsán. Bozóki Antal ügyvéd szerint amennyiben nem emelnek vádat az elkövetkező 1 hónapban, szabadon kell hogy bocsássák a fiúkat.

TEMERIN – A tavaszi munkálatok apropójára Temerinben megszervezték az első gépesítési és vetési vásárt.

TEMERIN – Ismét a figyelem központjába került az olasz Danielli fémfeldolgozó vállalat. Miután az előző kormánnyal folyatott együttműködési tárgyalásokból nem lett semmi és a volt, illetve az időszerű kormány egymást vonta felelősségre ez miatt, a cég vezetősége cselekedett. A Vajdasági Fémklaszter vállalatainak képviselőjével találkozott.

Budapest/Temerin, 2013. március 1., (MTI) - Szerbián számon kell kérni emberi és kisebbségi jogi kötelezettségeit. El kell érni, hogy ne csak tudomásul vegye passzívan a nemzetiségek közötti incidenseket, hanem aktívan lépjen fel ellenük az európai uniós tagságra pályázó ország - jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás jobbikos parlamenti képviselő az MTI-nek nyilatkozva pénteken, miután egy képviselőtársával tényfeltáró úton járt a vajdasági Temerinben.

A képviselő beszámolt arról, hogy lakossági fórumot tartottak Temerinben általában a magyarellenes atrocitásokkal és konkrétan azzal az esettel kapcsolatban, amelyben hét magyar fiatalt gyanúsítanak etnikai alapú bűncselekménnyel.

Újvidék, 2013. február 28., csütörtök (MTI) – Kifogást emelt az újvidéki felsőbíróság a vajdasági Temerinben tavaly októberben történt incidens miatt etnikai alapú bűncselekménnyel gyanúsított hét magyar fiatal ügyében benyújtott vádirat ellen – tájékoztatta Bozóki Antal ügyvéd csütörtökön az MTI-t.

A fiatalok védelmét ellátó ügyvéd elmondta, a bíróság végzésével "visszautalta" az újvidéki felsőfokú ügyészséghez a 2012. október 22-én letartóztatott és azóta is börtönben lévő hét adai, óbecsei és temerini magyar, valamint egy – időközben szabadlábra helyezett – szerb fiú ellen beterjesztett vádiratot. A bíróság arra utasította az illetékes ügyészt, hogy "háromnapos határidőn belül küszöbölje ki a vádiratban észlelt hiányosságokat".

TEMERIN – 100. évfordulóját ünnepli az idén az egyik legidősebb szerbiai labdarúgó klub. A temerini TSK 1913-ban alakult, jelenleg az újvidéki körzeti ligában versenyez. A klub az idén – a jubileumhoz híven – némi újítást tervez a pályán és az körül. Ebben segítségükre lesz az a pénzösszeg, amelyet a zákányszéki labdarúgó klubbal IPA-projektum pályázaton közösen nyertek.

TEMERIN – Nem rendeltek el vizsgálati fogságot annak az öt fiatalnak a számára, akiket azzal a gyanúval kísértek be, hogy részt vettek a szombat virradóra történt temerini incidensben – mondta Tijana Ljakovjević, az Újvidéki Alapfokú bíróság sajtófelelőse. A végleges döntést az alapfokú bíróság tárgyaláson kívüli bűnügyi tanácsa hoz majd.

TEMERIN – Temerinben 12. alkalommal rendezték meg a farsangvégi karnevált és utcabált.

TEMERIN – Az újvidéki rendőrség bekísért öt személyt. Feltehetőleg ők a szombatra virradóra történt újabb temerini incidens elkövetői. Az idén ez már a második olyan eset Temerinben, amely szerb és magyar fiatalok között zajlott le.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó