You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

ÓBECSE - A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége egyeztetést kezdeményez a vajdasági magyar pártok között azzal a céllal, hogy megvitassák a közös választási fellépés lehetőségét. A párt közleménye szerint erre azért is szükség van, mert a Vajdasági Magyar Szövetség nem egységes fellépésben gondolkodik.

ÓBECSE – A hét végéig számos kiállítást, filmvetítést és egyéb kulturális rendezvényt látogathatnak az érdeklődők a bácskai városban.

ÓBECSE – Véget ért középiskolásaink hagyományos művészeti vetélkedője, a XLVI. KMV Óbecsén. A rendezvény versenyrészét és az esténként szervezett szórakozást a mai gálaműsor és díjkiosztás zárta.

ÓBECSE – A Városi Könyvtárban szülész-nőgyógyász tartott a megelőzés fontosságáról ismertető előadást.

2013. április 6-án, szombaton az óbecsei gimnázium három diákja: Berec Helga, Szabó Emil és Horváth Tamás részt vett, Vajdaságból egyedüliként, a „Mi Európánk” elnevezésű verseny döntőjén, amit három körös előválogatás előzött meg. A verseny döntőjébe 17 csapat jutott be a nevezett több mint 200 csapatból, Kárpát- medence szerte. A diákokat Nagy Katalin tanárnő és Kiss Igor az óbecsei önkormányzat képviseletében kísérték. És bár helyezést nem értek el, nagy tudásról tettek tanúbizonyságot EU-történetből, EU-földrajzból, EU-s aktuálpolitikából, gazdaságból, Nobel- díjasokból, és sok egyéb szakterület ismereteiből.

ÓBECSE – A jelenség a megnövekedett terményárakból származó többletjövedelem ilyenfajta befektetésével is magyarázható, viszont a földművesek többsége értetlenül fogadja a nagy érdeklődést.

ÓBECSE – Óbecsén járt Goran Knežević mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási miniszter. A PIK Bečej mezőgazdasági kombinát jövőjéről tárgyalt.

ÓBECSE – A Befektetési és Export-ösztönző Ügynökség 17. alkalommal írt ki pályázatot vissza nem térítendő támogatások odaítélésére.

ÓBECSE – Tegnap Óbecsén átadták rendeltetésének a levegőellenőrzést szolgáló mobil mérőállomást. Zorana Mihajlović energetikai és környezetvédelmi miniszter ez alkalommal kiemelte, hogy minisztériumának a környezetvédelem terén egyik elsődleges célja a víz és a levegő minőségének a szavatolása, és ennek érdekében Szerbia-szerte több mérőállomást helyeznek el. A miniszter asszony elvárást fejezte ki, hogy a környezetszennyezés elkerülése érdekében Óbecsén modern technológiákat alkalmaznak.

ÓBECSE – A Szerb Haladó Párt véleménye szerint Vajdaságban a felgyülemlett problémák és a polgárok érdekeinek elhanyagolása miatt sürgősen meg kell változtatni a kormányzatot – jelentette ki tegnap Zorana Mihajlović, a párt alelnöke. „Vajdaságban a hatalmat sürgősen meg kell változtatni, mert nem a polgárok érdekei szerint tevékenykedett” – jelentette ki az alelnök asszony Óbecsén újságíróknak. Mihajlović asszony energetikai miniszteri minőségben tartózkodott Óbecsén, ahol arról is beszélt, hogy Vajdaság Kormánya a vállalatok magánosításával 300 milliótól 450 millió euróig terjedő összegre tett szert, a polgárokat pedig nem tájékoztatták arról, hogy mi történt azzal a pénzzel. „Mint a Szerb Haladó Párt alelnöke az az álláspontom, hogy a helyi önkormányzatok számára nincs idő semmilyen blokádra, és ez az alapja az egyes vajdasági községek-béli hatalom átkomponálásának” – mondta Mihajlović asszony.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó