You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Szeged, 2014. február 5., szerda (MTI) – A szerb hatóságok által elrendelt forgalomkorlátozás miatt feltorlódott kamionok közül csaknem ötszáz szerda reggelre már kilépett a röszkei határátkelőhelynél – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A tehergépjárművek forgalmának korlátozását a rossz útviszonyok és a rendkívüli időjárás miatt pénteken rendelték el a szerb hatóságok. A forgalom kedd délelőtt indulhatott el ismét.

Budapest, 2014. február 1., szombat (MTI) - Személyautóval már be lehet lépni Szerbiába Röszkénél, a tehergépjárművek beléptetését továbbra is korlátozzák - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szombat hajnalban a rendőrség honlapján.

A szerb hatóság tájékoztatása szerint az autósoknak járhatóvá tették az autópályát, a Magyarországról kilépő forgalom hajnalban megindult.

A "Nyári Mozi” Színházi Közösség

TEST – TÉR – KÉP címmel

Nemzetközi Tánctábort szervez
Horgoson a Kucora tanyán.

- Egy hetes intenzív tábor a természetben. -

Előadók: Kathleen Reynolds (Franciaország) és Varga Heni (Szerbia)

Jelentkezés és info: nyarimozi@gmail.com vagy telefonon Varga Heninél a + 381655157391 telefonszámon, illetve a Kosztolányi Dezső Színházban a 024/557-471-es számon.

HORGOS – 50 kiló marihuánát foglalt le az éjjel a határrendőrség Horgosnál. A kábítószert két személygépkocsiban találták. A hétvégén ez volt a második drogfogás Horgosnál.

HORGOS – Újabb drogcsempészeket fogtak el a horgosi határátkelőn. Nagy mennyiségű, megközelítőleg 60 kilogrammnyi marihuánát találtak két gépjármű belsejében elrejtve.

SZABADKA – A szabadkai vasútállomáson holnap két új orosz gyártmányú Diesel mozdonyt kapcsolnak be a rendes utasforgalom lebonyolításába – jelentette be ma a Szerbiai Vasutak. A közlemény szerint a mozdonyoknak napi öt indulásuk lesz Szabadkáról. Napi két alkalommal Szabadka és Magyarkanizsa, illetve Szabadka és Horgos, napi egy alkalommal pedig Horgos érintésével Szabadka és a magyarországi Röszke között közlekednek. Az Oroszországban vásárolt 12 új mozdony közül ezúttal a második szállítmány érkezik meg Szabadkára, az első ilyen mozdonyokat a Szabadka és Zombor közötti vonalra állították be múlt év december 28-án.

Szeged, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - Elkezdődtek a röszkei határátkelő bővítési munkái, az uniós támogatással megvalósuló beruházás várhatóan június közepére fejeződhet be – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, az időszaki torlódások elkerülése érdekében a jelenlegi hét-hét ki- és belépő személyforgalmi sáv mellé két-két új sávot alakítanak ki.

HORGOS – 45 kilogramm marihuánát találtak a vámosok a horgosi határátkelőn az Aranđelovac–Bécs vonalon közlekedő egyik autóbuszon. Az utasok közül senki sem jelentkezett a mintegy félmillió euró értékű kábítószer tulajdonosaként.

HORGOS – A szerb határőrség ma egy újabb kábítószer szállítmányt leplezett le a horgosi határátkelőnél. 20 kilogramm marihuánát foglaltak le, amit a csempészek 38 csomagban egy Volkswagen gépkocsi dupla padlója közé rejtettek. A járművet egy 45 éves macedón állampolgár vezette.

Szeged, 2013. január 6., vasárnap (MTI) – Jelentős torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely belépő oldalán az ünnepeket követően Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t.

Jászai Linda elmondta, hogy az autósoknak mintegy két órát kell várakozniuk a belépésre.
Az utazóknak érdemes a tiszaszigeti átkelőt választaniuk, amely január 4-e óta 7 és 19 óra között üzemel, s immár a magyar és szerb állampolgárok mellett, az EU, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok polgárai és harmadik országbeli hozzátartozóik használhatják – közölte a szóvivő.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó