You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Magyarkanizsa, 2013. augusztus 2-4.
A magyarkanizsai Cinema Filmműhely és a szegedi székhelyű Kétágú Hegy Természetvédelmi és Kulturális Közhasznú Egyesület és a pénzdíjas pályázatot hirdetett amatőr és professzionális filmkészítők számára, a 2013. évi Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztiválon történő részvételre.
A nevezési határidő lejárta után a szervezők összeállították a 2013. évi Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál versenyprogramját. A 69 benevezett alkotásból végül 51 film kerül a nézők és a zsűri elé. Ebből 5 film érkezett Erdélyből, 3 film Vajdaságból és a többi Magyarországról. A részletes versenyprogramot - percre lebontva - a http://www.csodakut.eu/ internetes oldalon a Versenyprogram almenüben olvashatják az érdeklődők, illetve a Műsorterv almenüben megnyíló táblázat praktikus áttekintést ad a 3 nap programjairól.
A 2013. augusztus 2-a és 4-e között Magyarkanizsán megrendezésre kerülő versenyben 3 fős szakmai zsűri értékeli a beérkezett pályaműveket. A zsűri elnöke Siflis Zoltán Balázs Béla-díjas filmrendező.

ÚJVIDÉK – Nyolc szerbiai község, köztük Szabadka, Zombor és Magyarkanizsa kap támogatást a magántőke közhasznú bevonásával. Az USAID 5 évre szóló projektumába bevonják a magánszektort is.

2013. március 22. (péntek), 19:30 h
Magyarkanizsa, Művészetek Háza, kisszínpad
Döbrei Dénes–Varga Henrietta: 5kettőnek - (fejből írt könyv)

tánc, koreográfia, videó: Döbrei Dénes, Varga Henrietta
fény: Turcsányi István (Sanyibá)
díszlet: Varga Tünde

MAGYARKANIZSA – A magyar nyelvű vidékfejlesztési falugazdász-hálózat újbóli kibővítését tervezi, az Észak-vajdasági Agráregyesületek Szövetsége – jelentették be a gazdaszervezet magyarkanizsai közgyűlésén.

MAGYARKANIZSA – Szerdán este Magyarkanizsán vendégszerepelt egy világhírű angol szaxofonlista, George Haslam a Mezei Szilárd trióval lépett fel.

SZABADKA – A szabadkai vasútállomáson holnap két új orosz gyártmányú Diesel mozdonyt kapcsolnak be a rendes utasforgalom lebonyolításába – jelentette be ma a Szerbiai Vasutak. A közlemény szerint a mozdonyoknak napi öt indulásuk lesz Szabadkáról. Napi két alkalommal Szabadka és Magyarkanizsa, illetve Szabadka és Horgos, napi egy alkalommal pedig Horgos érintésével Szabadka és a magyarországi Röszke között közlekednek. Az Oroszországban vásárolt 12 új mozdony közül ezúttal a második szállítmány érkezik meg Szabadkára, az első ilyen mozdonyokat a Szabadka és Zombor közötti vonalra állították be múlt év december 28-án.

HORGOS – 45 kilogramm marihuánát találtak a vámosok a horgosi határátkelőn az Aranđelovac–Bécs vonalon közlekedő egyik autóbuszon. Az utasok közül senki sem jelentkezett a mintegy félmillió euró értékű kábítószer tulajdonosaként.

MARTONOS – Továbbra is keresik a nőt, aki a múlt héten tűnt el férjével együtt Martonoson. Eltűnésüket 16 éves fiuk jelentette a rendőrségnek. A lakosság bevonásával keresés indult, a férfi holttestét Törökkanizsánál találták meg a Tiszában.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál
Magyarkanizsa, 2013. augusztus 2-4.

1. Kiíró szervezetek
A szegedi székhelyű Kétágú Hegy Természetvédelmi és Kulturális Közhasznú Egyesület és a magyarkanizsai Cinema Filmműhely (Filmska radionica „Cinema”) pénzdíjas pályázatot hirdet amatőr és professzionális filmkészítők számára, a 2013. évi Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztiválon történő részvételre.

Budapest, 2013. január 17., csütörtök (MTI) - Komolyzenei koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi estekkel ünneplik a külföldi magyar intézetek a magyar kultúra napját.

Bécsben Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész ad koncertet a magyar nagykövetségen. Műsorán Bach, Schubert és Liszt művei szerepelnek.
Bukarestben a Balassi Intézet és a Bukaresti Nemzeti Opera közös szervezésében koncertet hallhat a közönség a magyar zeneirodalom alkotásaiból szinte valamennyi vokális műfajban Borsos Edith és Anda Pop énekművész tolmácsolásában. Szatmárnémetiben az Ady Endre Társaság a Magyar Kultúra Hetét szervezi meg szombattól. Marosvásárhelyen maratoni irodalmi felolvasás lesz.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó