You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Vasárnap a Duna közvetíti a Felvidék Szépe döntőjét. Az egyórás összeállításban a nézők nemcsak a Komáromi Jókai Színház rendezvényét követhetik, hanem a verseny kulisszatitkaiba is bepillanthatnak.

A Duna főműsoridőben közvetíti vasárnap a Felvidék Szépe gálaestjét.


A Felvidék Szépe versenyről a közmédiában

Először rendezik hagyományteremtő céllal a Felvidék Szépe versenyt. A Szabad Újság szervezésének nem titkolt célja, hogy a megosztott felvidéki magyarságnak igényes, szórakoztató programot nyújtson. A közmédia felkarolta a kezdeményezést, s számos műsorában számol be a jeles eseményről.

Különleges műsorral készülnek a szerkesztők a Család-barát hatodik születésnapjára. Népszerű színészek, füvesember, gyermekpszichológus érkezik a stúdióba, s természetesen nem hiányozhat a születésnapi torta sem.

A Család-barát magazin február 4-én ünnepli hatodik születésnapját. A jeles napon az adás szerkesztői különleges műsort készítenek: e napon született neves művészeket hívnak meg.

Budapest, 2014. január 31., péntek (MTI) - Szombaton a második elődöntővel folytatódik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal. Az M1 és a Duna World csatornán élőben látható show-ból újabb hat előadó és szám jut a február 15-16-i középdöntőbe. A február 22-i döntőben derül ki, melyik dal képviseli Magyarországot a májusi koppenhágai nemzetközi megmérettetésen.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati második elődöntőben tíz lesz látható-hallható.


2014. február 13-15.
Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

Színház van az én utcámban!
A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen immár második alkalommal rendezi meg 2014 telén kulturális színházi fesztiválját Szabadkán, a Winteretno fesztivált.

Szentegyházán és Válaszúton tartotta erdélyi válogatóit a Fölszállott a páva 2014. A megmérettetés eredményét a nézők szombaton láthatják.

A Duna szombaton tűzi műsorára a Fölszállott a páva erdélyi válogatófilmjét. A szervezők Erdélyben két területi versenyt tartottak: Szentegyházán júniusban, Válaszúton, Kallós Zoltán hazájában szeptemberben forgattak. A nézők a fővárosi seregszemlén is találkozhattak erdélyi, moldvai versenyzőkkel, akik versenyszámát ugyancsak szombaton láthatjuk.

Egyéves a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap külhoni magyarsághoz kötődő tanácsadó testülete. A Kós Károly Kollégium a megalakulása óta eltelt rövid időszak alatt a közmédia és a külhoni magyarság kapcsolatának legfontosabb építőjévé vált.

Az M2 gyerekcsatorna egy vadonatúj, műveltségi vetélkedő keretében keresi a történelmi Magyarország legokosabb, legügyesebb, legtalpraesettebb osztályát.

A magyar közmédia „Együtt az ország - Szent István ünnepén” – gondolat jegyében állította össze programját. A műsorfolyam a jeles nap eseményeit gyűjti csokorba, valamint az államalapításra az ünnep szelleméhez méltó filmekkel, műsor-összeállításokkal emlékezik.


Térkép: Kaszás Attila emléktúra

A fiatalok kerékpártúrával tisztelegnek Kaszás Attila, Jászai Mari-díjas színész munkássága előtt. A résztvevők a Komáromi Jókai Színház elől indultak, s a színész szülőfalujába érkeztek.
Az idén első alkalommal rendeztek kerékpártúrát a fiatalon elhunyt színész, Kaszás Attila emlékére. A július 31-ei jeles eseményről a nézők a Térkép keddi adásában láthatnak összefoglalót. A rendezvény ötlete egy 15 éves fiútól származik, aki így állít emléket a kiváló színművésznek. A lelkes résztvevők 65 km-t tekertek Kaszás Attila komáromi szobrától, szülőfalujáig, Zsigárdig.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó