You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

ÚJVIDÉK - Az Újvidéki Színház fennállásának 40. évfordulója alkalmából gálaestet tartottak. A társulat alkalmi előadás keretében igyekezett felidézni az intézmény negyven évét. Az előadást megelőzően megnyitották Léphaft Pálnak a színháziakat bemutató karikatúra-kiállítását az épület előcsarnokában, és a jubileumra elkészült a színház új honlapja is.

Január 26-án, vasárnap 17 órától a kisteremben

Akik bennünket néznek, azoknak a szeme tükör…

ismeretterjesztő dokumentumfilm
A dokumentumfilm színházi filmszociográfia, amely az Újvidéki Színház harminc éves alakulástörténetét mutatja be. Az alapítás aktív résztvevői: rendezők, színészek, igazgatók, színikritikusok, honi szerzők különböző nézőpontból közelítik meg a történetet.


2014. február 13-15.
Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

Színház van az én utcámban!
A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen immár második alkalommal rendezi meg 2014 telén kulturális színházi fesztiválját Szabadkán, a Winteretno fesztivált.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád/Szabadka, 2014. január 23., csütörtök (MTI) -
Háromnapos ingyenes programsorozatot szervez Szabadkán a Magyar Teátrumi Társaság és a helyi Népkör Magyar Művelődési Központ - jelentették be a szervezők csütörtöki szabadkai sajtótájékoztatójukon.

A Winteretno fesztiválon február 13. és 15. között gyermekprogramokkal és színházi előadásokkal várják a közönséget. A téli fesztivál idei mottója: A színház kapaszkodót nyújt mindenkinek!

Idén november 16-án lesz a Színházak éjszakája, melyet két rendezvénnyel ünnepel az Újvidéki Színház: a Komédiás-vásárral, és a Kéjpart című előadásunkkal.
Az idei vásár második alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal az újvidéki Gerontológiai Központhoz tartozó, Futakon működő, hajléktalanokat befogadó menhely részére gyűjtjük a támogatást. Az intézmény által működtetett menhely műhelyének nyersanyagokra van szüksége és ezek beszerzésére fordítják majd az összegyűjtött pénzt.

Kedves kArc-szurkolók, székgyűjtésbe fogtunk. Ha valakinek van otthon olyan széke, amelyik csak porosodik és a helyet foglalja, van egy remek helyünk ahol tárolni (és használni) tudjuk, ha a kArcnak ajándékozzátok. A legközelebbi esten akár már saját széken is ülhettek. Jelentkezni a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának elérhetőségein a nepszinhazkozonseg@gmail.com e-mail címen vagy az 554-285-ös telefonszámon lehet.
Előre is köszönjük!

Desiré Central Station 2013 – I AM DESIRÉ

Nemzetközi / Regionális Kortárs Színházi Fesztivál
Szabadka, 2013. november 23 - 28.

A pályázatra vajdasági vagy vajdasági származású magyar alkotók egész estét betöltő, egy vagy többfelvonásos színműveit várjuk. Egy szerző több munkával is részt vehet a pályázaton.

A Népszínház Magyar Társulatának értékelõ bizottsága két munkát díjaz, amelyeket október végén, a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja kereteiben megrendezendő
Kortárs Vajdasági Magyar Szerzők X. Felolvasószínházában
mutat be a társulat. A felolvasásokat (számos kül- és belföldi szakmai vendég részvételével) vitaest követi. A vitaestek minden érdeklődő számára nyitottak.

A pályamunkák átadási határideje 2013. október 11.

Az Újvidéki Színház színészei az ex-Yu területek egyik legolvasottabb publicistájának új könyvét népszerűsítik!

Teofil Pančić "Privođenje Bube Erdeljan" című cikkgyűjteményének könyvbemutatója június 6-án este hét órakor lesz az Újvidéki Színház nagyszínpadán. A belépés díjtalan.

A Čarobna knjiga kiadó ez alkalomból természetesen árengedménnyel kínálja majd a kötetet, a színház régi barátja, a Mačkov podrum pedig segít eldönteni a régi kérdést: valóban borban-e az igazság?

A "Privođenje Bube Erdeljan" írásait maga a szerző és az Újvidéki Színház művészei: Krizsán Szilvia, Pongó Gábor, Elor Emina, Kőrösi István és Hajdú Tamás olvassák föl.

Ezen a nyáron is megrendezésre kerül az intenzív drámatábor augusztus 7. és 12. között, amelybe 14 év fölötti fiatalokat várnak.

A társulat,a két hónapos ázsiai turné illetve a monacói világfesztiválon való részvétel között szervezi meg az immár hagyományossá vált Nemzetközi Drámatábort. A tábor résztvevőinek mindössze az utazásukat, illetve egy 25 lejes (6 euró) szervezési költséget kell fedezniük. Az étkezés tarisznyából történik, tehát mindenki magának hoz ennivalót.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó