You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Gulyás István, az MTI tudósítója jelenti:
Malmö, 2013. május 19., vasárnap (MTI) -
Emmelie de Forest dán énekesnő nyerte Only Teardrops (Csak könnycseppek) című dalával az 58. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton este rendezték a svédországi Malmőben. A Magyarországot képviselő ByeAlex Kedvesem című számával 10. lett.

A fogadóirodák által is előzetesen a legesélyesebbnek tartott 20 éves dán előadó, Emmelie de Forest 18-ikként adta elő Only Teardrops című dalát az idén a We Are One (Egyek vagyunk) szlogennel zajlott Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében a Malmö Arenában. Az énekesnő 281 ponttal győzött.

ByeAlex az 58. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjéből a szombati finisbe jutott. Az énekes 17 ország versenyzői között érte el sikerét.

Talán jó ómen, hogy az 58. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjén a továbbjutók bejelentésénél csütörtökön elsőként hangzott el Magyarország neve. ByeAlex így szombat este újra színpadra léphet Malmőben. A döntőben minden induló nemzet szavazhat, így a magyar versenyző számíthat a határon túli magyarság támogatására is. A segítségre szükség is lesz, hiszen a 26 induló közül a győztest fele-fele részben az egyes országok szakmai zsűrije által adott pontok, és a nézők által beküldött SMS-ek, vagy okostelefonon leadott szavazatok alapján választják ki.

Gulyás István, az MTI különtudósítója jelenti:
Malmö, 2013. május 17., péntek (MTI) -
Bejutott a Magyarországot képviselő ByeAlex és a Kedvesem című dal az 58. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába csütörtökön este a svédországi Malmőben. Az előadó az MTI-nek azt mondta, érez némi elégtételt.

ByeAlex a malmői verseny második elődöntőjében a 17 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a szombati 26-os döntő résztvevője.
A magyar énekes magabiztos, hibátlan produkciót nyújtott, amely a teltházas Malmö Arenában is tetszést aratott.
"Nagyon ideges voltam, de sikerült, és ez fantasztikus. Érzek némi elégtételt, hiszen néhány hónapja egy civil voltam, aki számokat írogatott, aztán megnyertem A Dalt, utána szétszedtek, azt mondták, mennyire rossz, hogy én győztem, majd most Malmőben magyarul énekeltem, és bejutottam a döntőbe" - fejtette ki a színpadról lejőve ByeAlex az MTI-nek.

Gulyás István, az MTI különtudósítója jelenti:
Malmö, 2013. május 16., csütörtök (MTI) -
Nem túlzás, egy legenda szerepel az Eurovíziós Dalfesztivál idei dalainak szerzői között. Tony Iommi, a Black Sabbath gitárosa írta az Örményországot képviselő Dorians Lonely Planet című dalát. Malmőben a jereváni zenekar énekese és gitárosa beszélt az MTI-nek az együttműködés hátteréről.

Sorrendben éppen Magyarország, ByeAlex előtt mutatja be produkcióját az Örményországot képviselő Dorians az Eurovíziós Dalfesztivál csütörtöki második elődöntőjében.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon május 16-án mutatkozik be ByeAlex. A Dal győztese nagyon számít a külhoni magyar nézők szavazataira is.

Malmőben csütörtökön rendezik az 58. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét. Ekkor lép színpadra ByeAlex, aki A Dal vetélkedő nyerteseként Magyarországot képviseli a svédországi megmérettetésen.
Mindkét elődöntőben szavazhatnak az aktuális versenyben résztvevő országok. Az indulók közül 10-10 jut tovább a szombati döntőbe, ahol az automatikusan bejutó „nagy ötök” és a tavalyi győztes mellett szállnak versenybe a győzelemért.

ByeAlex (Márta Alex) Budapest, 2013. március 4., hétfő (MTI) - Sok próbát és koncertet tervez ByeAlex a májusi malmői Eurovíziós Dalfesztivál előtt. A dalszerző-énekes, aki szombaton megnyerte A Dal című magyar válogatóversenyt a Kedvesem című dallal, hétfőn azt mondta, hogy a produkció őszintesége hozta meg sikert számára.

"Amikor a menedzsmentem benevezett A Dalba, úgy éreztem, még nem biztos, hogy készen állok a feladatra, hiszen nem volt megfelelő színpadi tapasztalatom. A közönség szerintem végül a produkció őszinteségét díjazta" - fogalmazott ByeAlex (Márta Alex) a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Tapintható volt a feszültség március 2-án, A Dal döntőjében. A stúdióban mindenki lélegzetvisszafojtva várta a szavazás végét. A színpadon a zsűri pontozásával az utolsó négy közé jutó Radics Gigi, ByeAlex, Kállay-Saunders András és Vastag Tamás leste az eredményt. Mikor elhangzott a győztes neve, egy pillanatig senki sem hitt a fülének: lehetséges, hogy egy eddig ismeretlen, saját bevallása szerint is a mezőny „legrosszabb énekese” képviseli majd Malmőben hazánkat?
A pillanat eltelt, az eredmény pedig maradt: ByeAlex vehet részt magyar színekben az Eurovíziós Dalfesztiválon. A színpad mögött érezni lehetett a másik három esélyes stábjának csalódottságát, de a többi fellépő biztosította támogatásáról Alexet, akiben lassan tudatosult, hogy mi is történt az elmúlt percekben.

Budapest, 2013. március 2., szombat (MTI) - ByeAlex és a Kedvesem című dal képviseli Magyarországot az 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Malmőben.

A Dal című magyar válogatóverseny szombati döntőjében, az M1-en és a Duna World csatornán élőben sugárzott showműsorban a nyolc finalista mezőnyét az öttagú zsűri szűkítette négyre, közülük a tévénézőktől ByeAlex (Márta Alex) és a Kedvesem kapta a legtöbb sms-szavazatot. A dal szerzői Márta Alex és Palásti Kovács Zoltán Zoohacker.


Finisben a dalválasztó show

Szombaton A Dal döntőjében dől el, ki képviseli Magyarországot Malmőben, az Eurovíziós Dalfesztiválon

A február 23-24-ei középdöntőkből nyolc előadó jutott tovább a március 2-ai döntőbe. Szombaton Kállay-Saunders András My baby, Rácz Gergő Csak állj mellém, Keresztes Ildikó Nem akarok többé játszani és Cserpes Laura Élj pont úgy című dala, vasárnap pedig Vastag Tamás Holnaptól, Radics Gigi Úgy fáj, ByeAlex Kedvesem című dala, valamint Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, a Szíveddel láss került a finisben.

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Kialakult a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban. A vasárnapi második középdöntőből Vastag Tamás, Radics Gigi, ByeAlex, valamint Agárdi Szilvia és Pál Dénes kettőse jutott a fináléba.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó