You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Vasárnap a Duna közvetíti a Felvidék Szépe döntőjét. Az egyórás összeállításban a nézők nemcsak a Komáromi Jókai Színház rendezvényét követhetik, hanem a verseny kulisszatitkaiba is bepillanthatnak.

A Duna főműsoridőben közvetíti vasárnap a Felvidék Szépe gálaestjét.


A Felvidék Szépe versenyről a közmédiában

Először rendezik hagyományteremtő céllal a Felvidék Szépe versenyt. A Szabad Újság szervezésének nem titkolt célja, hogy a megosztott felvidéki magyarságnak igényes, szórakoztató programot nyújtson. A közmédia felkarolta a kezdeményezést, s számos műsorában számol be a jeles eseményről.

Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:
London, 2013. április 6., szombat (MTI) -
Négy és fél perc alatt fogyott el a 65 ezer belépő a Rolling Stones nyári londoni koncertjére.

A veterán rockerek július 6-án lépnek fel a Hyde Parkban. Az együttes 44 év után tér vissza a London közepén terpeszkedő városnyi parkba. A banda 1969 júliusában - két nappal az alapító tag Brian Jones halála után - ma már rocktörténeti eseményként számon tartott koncertet tartott ugyanitt, akkor 250 ezres közönség előtt - és ingyen.
Az idei fellépésre azonban 95 és 300 font (34 ezer és 110 ezer forint) közötti árakon hirdették meg a jegyeket. A rajongók mindazonáltal nem törődtek semmivel, hanem az árusítás pénteki megkezdése után pillanatok alatt szétkapkodták a belépőket.

London, 2013. április 2., kedd (MTI) - A legelfogadottabb becslés szerint nyolcezer köbméter arany van a világon - a talaj felett -, azaz elférne az összes egy 20 méteres élhosszúságú kockában. Ennek tömege - a nagy fajsúly okán - 171 ezer 300 tonna. Más becslések viszont 2,5 millió tonnára teszik a világ aranyát, azaz sokszorosan többre.

A jókora eltérés oka részben az, hogy az emberiség igen régóta, több mint 6 ezer éve bányászik aranyat. Az első aranypénzeket időszámításunk előtt 550 körül verték, Krőzus király volt az úttörő. 1492-ig - Amerika felfedezéséig - csaknem 13 ezer tonnát termelhetett ki az emberiség - a londoni székhelyű GFMS fémipari tanácsadó cég becslése szerint.

LUDAS – Ludason nem verseket mondanak a locsolók, hanem ludaikat viszik itatásra a nagylányokhoz. A faluban a Ludas Matyi Művelődési Egyesület közreműködésével szervezték meg a locsolkodást.

FLORIDA – Szinte az egész világon meghonosodott a szokás, hogy a gyermekek húsvétkor együtt keresik az udvaron elrejtett festett tojásokat. Egy floridai férfi ezt a szokást összekötötte a búvárkodás örömeivel.

INDONÉZIA – El tudják-e képzelni az ünnepeket csokoládé nélkül? A húsvéti ünnepekre az amerikaiak egy hét alatt 300 millió kilogramm csokoládét vásárolnak. De a kínálat kielégíti-e a szükségleteket? Csak az Egyesült Államokban évente 2 százalékkal nő a kakaófogyasztás.

HORVÁTORSZÁG – Szinte már nincs olyan nagyváros, ahol decemberben nem vonulnának fel Mikulásruhába öltözött motorosok. Eszéken a helyi motoros klub tagjai úgy döntöttek, hogy húsvétkor nyúljelmezben szerveznek jótékony célú felvonulást.

London, 2013. március 21., csütörtök (MTI) - A nők 30 évesen a leggyönyörűbbek, a férfiak pedig 34 esztendősen a legvonzóbbak - állítják egy amerikai felmérés készítői.

Az Allure magazin vizsgálgatta az esztétikai kérdést, kétezer embert kérdezett meg. Véleményük szerint a nők 30 évesen érnek szépségük csúcsára, 41 esztendősen kezdik mutatni az öregedés jeleit, 53 évesen már nem vonzók szexuálisan, 55 esztendősen pedig öregek. A férfiak 43 évesen kezdenek korosodni, 58 esztendősen már nem fessek, és 59 felett öregek.

ÍRORSZÁG – Már a világ több részén is hagyományossá válik Szent Patrik napja.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó