You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Nap kel: 5 óra 37 perckor, nyugszik 19 óra 47 perckor.
A Hold kel: 18 óra 22 perckor, nyugszik 4 óra 39 perckor.

Névnap: György, Bojána. Egyéb névnap: Baján, Becse, Bonifác, Bónis, Debóra, Egbert, Egberta, Egmont, Egon, Fidél, Fidélia, Gaszton, Gyöngyvirág, Györgyi, Kászon, Melióra, Melitta, Nedda, Sebő, Simon

A rendőrség napja Magyarországon - A kormány határozata alapján 1992 óta Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon a rendőrség napját.

Szeged, 2013. április 21., vasárnap (MTI) - A rendőrök elfogtak egy 26 éves szerbiai férfit, aki árcímkét cserélt az egyik szegedi áruház termékein, majd az őt visszatartó biztonsági őrt megfenyegette - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: a szerbiai férfi múlt szombaton társával úgy vásárolt meg két ütvefúrót és egy fűnyírót, hogy a műszaki cikkek árcímkéjét átcserélte, így kevesebbet fizetett.
Az áruház alkalmazottai akkor észlelték a csalást, amikor szombaton a két férfi visszatért az üzletbe, hogy a műszaki cikkek után megfizetett adót visszaigényelje. Ekkor a biztonsági őr közölte velük, hogy feljelentik őket.

BELGRÁD – A szerbiai és az emírségek-béli légitársaság ma Belgrádban egyezményt írt alá a repülőjegyek együttes értékesítéséről. James Hogan, az Etihad Airways elnöke és Vladimir Ognjenović, a JAT vezérigazgatója közösen megtartott sajtótájékoztatójukon úgy értékelték, hogy ez az egyezmény az első, rendkívül jelentős lépés a két légitársaság együttműködésében.

BELGRÁD – A Delez Srbija kereskedelmi hálózat tegnap közölte, hogy a következő napokban felméri majd, hogy miként csökkentse egyes cikkek árát az üzleteiben a szociális kosár keretében. „A Delez Srbija nem akarja marketing célokra felhasználni a szociális kosárral kapcsolatos akciót, ezért pontos utasításokat vár a Kereskedelmi Minisztériumtól” – áll a közleményben. Eddig hét kereskedelmi lánc kínálta fel leszállított áron a szociális kosárba tartozó egyes árucikkeket, és az árleszállítás a 30 százalékot is eléri.

INDONÉZIA – El tudják-e képzelni az ünnepeket csokoládé nélkül? A húsvéti ünnepekre az amerikaiak egy hét alatt 300 millió kilogramm csokoládét vásárolnak. De a kínálat kielégíti-e a szükségleteket? Csak az Egyesült Államokban évente 2 százalékkal nő a kakaófogyasztás.

BELGRÁD – A rendőrség letartóztatott 12 személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy visszaélve az államilag támogatott műtrágyával, a pancsovai Azotara nitrogénműveket több mint 400 millió dinárral, Szerbia költségvetését pedig mintegy 70 millió dinárral károsították meg.

BELGRÁD: A Száva típusú kenyér 48,5 dináros ára szeptemberig nem fog változni, jelentette ki Zoran Pralica, a Szerbiai Pékségek Egyesületének elnöke. A Betának nyilatkozva elmondta, a rendelet érvényességét, mi szerint a T–500-as lisztből készült Száva típusú kenyér ára 48,5 dinár, szeptemberig meghosszabbítják, és erről már tárgyalt Rasin Ljajić kereskedelmi miniszterrel. A kenyér ára marad akkor is, ha megdrágul az elektromos energia, de ez nem fogja befolyásolni a pékségek veszteségét.

Szerbiának, nagyobb beruházásokkal, nagy fejlesztési lehetőségei vannak a mezőgazdaságban, ez a szektor fő kivitelező forrás lehetne – jelentette ki Sulejman Ugljanin a kormány minisztere, megnyitva az Agrobiznisz elnevezésű térségi értekezletet. Az összejövetel témája Természetes, piaci és befektetési lehetőségek az agrobiznisz fejlesztésére Délkelet-Európa országaiban. Az értekezleten kb. 400 részvevő van jelen, a térség országai kormányainak és társaságainak képviselői.

ÚJVIDÉK – Slavica Đukić-Dejanović, egészségügyi miniszter kijelentette, hogy az a tej, amelyet nem vontak ki a forgalomból, biztonságos, nyugodtan fogyasztható.
A jövő héten megérkeznek az eredmények Hollandiából, és kiderül, hogy a kivont, kétes minőségű tej valóban mérgezett-e – mondta Đukić-Dejanović a szerbiai RTV-nek. Elmagyarázta, hogy ez a gyanús tej csak akkor lenne káros az egészségre ha hosszabb ideig használjuk. Tegnap Gorán Knežević mezőgazdasági miniszter is határozottan kijelentette, hogy a boltokban kapható összes tej és tejtermék ehető.

SZERBIA – A tej minőségét illetően továbbra is ellentétes nyilatkozatok érkeznek Belgrádból és Vajdaságból. Az egészségügyi miniszter úgy véli nincs ok a pánikra, a tartományi mezőgazdasági titkár szerint viszont a legújabb részeredmények még az előzőeknél is aggasztóbbak.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó