You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

BELGRÁD – A szerbiai földműves nyugdíjasok februártól kezdve egy összegben kapják meg a járandóságukat az eddig két részletben történt kifizetés helyett – közölte ma Zoran Josipović, a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantsági Nyugdíj-biztosítási Alap igazgatóhelyettese. „Ez megtakarítást és a munkánk megkönnyítését jelenti” – mondta Josipović Belgrádban a médiának. A mintegy 217 ezer földműves nyugdíjas havonta fejenként körülbelül 10 ezer dinárt kap, és az első egy összegben történő kifizetést február 6-ára tervezik.

BELGRÁD: A nyugdíj és az összes szociális juttatás 2013-ban rendszeres lesz, az év végéig e célra el vannak különítve a pénzeszközök, jelentette ki Jovan Krkobabić munka- és foglalkoztatásügyi miniszter. Az e téren mutatkozott gazdasági válság miatt maximális erőfeszítéseket tettünk, hogy a polgárok e sebezhető rétege rendszeresen megkapja járandóságát, mondta Krkobabić.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó