You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A kocsi úgy néz ki, mint valami űrjármű, érdekes lesz látni az utcákon. Kérdés, kik fogják venni?

A Volkswagen megerősítette az XL1 szuperhatékony járművének gyártását. A gyártásba kerülő darabok elvileg 0,9 liter üzemanyaggal beérik 100 kilométeren.

A VW-cégcsoport osnabrücki gyárában fog készülni a szivar alakú jármű. Köszönhetően a plug-in hibrid rendszernek a kétüléses kocsi 50 kilométeren keresztül tisztán elektromos hajtással is elboldogul.

Ha valaki ránk keres Facebookon, akkor az meg is fog találni minket. A Facebook kikapcsolta a rejtőzködés lehetőségét.

Eddig minden facebookozónak megvolt a lehetősége, hogy elbújhasson: létezett olyan beállítás, hogy ha valaki, aki nem ismerősünk, rákeres a nevünkre a közösségi oldalon, akkor profilunk ne tűnjön fel a találati listában. A Facebook azonban - valószínűleg a héten bemutatott Graph Search-ben rejlő lehetőségek fejlesztése érdekében - nemrég kikapcsolta ezt a lehetőséget.

ZENTA – Mi van ott benn? – ez volt a címe annak a zentai művészetterápiás foglalkozásnak, amelyre három napon át várták az általános iskolák alsós tanulóit.

Szerző: hvg.hu Ülünk a gép mellett, és csak úgy bámulunk a semmibe, mégis aktivitást jelez komputerünk? Vajon miért villog a merevlemez-működést mutató LED?
Attól kezdve, hogy bekapcsoljuk a számítógépünket, nyüzsgő élet indul a belsejében, és bizonyos programok (rossz esetben kártevők) akkor is aktívak, ha nem csinálunk semmit. Vajon mi történik akkor, amikor látszólag nem történhetne semmi? Milyen programok dolgoztatják a merevlemezt vagy a processzort, amikor mi karba tett kézzel ülünk? A jó öreg Feladatkezelő Folyamatok füle alatt választ kaphatunk ezekre a kérdésekre, azonban létezik nála jobb megoldás is.

Szerző: Biró Csongor (HVG.hu) Öt évvel az új Fiat 500 és 55 évvel az eredeti 500-as bemutatása után vezethettük ősei földjén a Fiat 500L-t. A jópofa kis egyterű az 500-as tulajdonosoknak kínál folytatatást. Van benne nyomatékos dízelmotor, nagy tér, komoly csomagtartó, panorámatető, Beats Sound amerikai hangrendszer, közösségi háló, de a legfontosabb, hogy 250 eurós felárért képes igazi olasz kávét – ristretto - is főzni.

Sokrétű, ingyenesen használható és az általa mutatott eredmény széles körben elfogadott. Ennyi éppen elég a Google-nek ahhoz, hogy az Analytics uralja a webstatisztikai piacot.

Minél nagyobb mintán vizsgáljuk, annál elterjedtebb a Google Analytics webstatisztika használata - ez derül ki a Royal Pingdom felméréséből.

Az egyik kaliforniai egyetem kutatói egy olyan kártékony programot fedeztek fel, amely rootkit összetevők segítségével tud kellemetlen meglepetéseket okozni az androidos készülékek tulajdonosai számára.
Az Észak-Kaliforniai Állami Egyetem egyik kutatócsoportja már korábban is előszeretettel vizsgálta az Android különféle biztonsági sebezhetőségeit, illetve a platformot érintő fenyegetettségeket. Ezt a csoportot az a Xuxian Jiang professzor vezeti, aki korábban már érdemeket szerzett az Androidot érintő biztonsági rések felfedezésében. Nemrégen pedig megalapította az Android Malware Genome Projectet, amely akadémiai kutatásokat folytat az androidos mobilbiztonság kapcsán.

Az FBI kikapcsol egy szervert, így a DNS Changer vírus világszerte több százezer számítógép internetre csatlakozását vágja majd el. Egyetlen kattintással ellenőrizheti, hogy gépe érintett-e.
Öt éve jelent meg először a DNS Changer nevű vírus, melynek célja, hogy a készítők a felhasználók tudta nélkül érjék el a számítógépet, illetve generáljanak rajta forgalmat és kattintásokat hirdetésekre. Akkor a legnagyobb probléma még az volt – amellett, hogy a rosszindulatú szoftver kikapcsolta a gép vírusvédelmét –, hogy a vírus által generált forgalom miatt belassult a "hasznos" netkapcsolat sebessége.

Egy éve tesztelték először nagyobb erővel, mától pedig már él az IPv6 internetes protokoll. A felhasználók ebből nem sokat vehettek észre, viszont ha nem vezették volna be az újdonságot, az hamar feltűnt volna mindenkinek.

Az Internet Protokoll (IP) az a nyelv, amelyet a számítógépek az interneten való kommunikációhoz használnak. A Google leírásának példája szerint mindez hasonló a telefonszámokhoz, amelyek segítségével egy telefont egy másikhoz kapcsolhatunk.


Radics Gigi nyerte meg a Megasztár hatodik szériáját Szakos Andreával szemben.

Tóth Vera, Caramel, Rúzsa Magdi, Király Viktor és Tolvai Renáta után a tizenöt éves Radics Gigi nyerte meg a TV2 tehetségkutató műsorának hatodik szériáját Szakos Andreával szemben.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó