You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Szocsi, 2014. január 31., péntek (MTI) - Az egy hét múlva kezdődő szocsi olimpia marketingből származó bevétele téli ötkarikás rekordot jelentő 1,3 milliárd dollár.

Amint Dmitrij Manevics, az olimpia marketingfőnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az összeg abszolút rekord a téli játékok történetében, másfélszerese a 2010-es vancouverinek, és majdnem eléri a 2008-as pekingi nyári játékok marketingbevételét.

„Két keréknyi távolságra” kerültek egymástól az ásotthalmi határátkelő szomszédságában levő települések. Erre szeretnék felhívni a figyelmet a „Magyar-Szerb Tandem” kerékpártúra szervezői.
Mórahalom, 2013.09.12. – Szeptember 21-én indul Mórahalomról az a kerékpártúra, ahol 300-an tekernek át a Homokhátság legszebb vidékein egészen a vajdasági Palicsi-tóig.

Mintegy 300 résztvevőt várnak a Mórahalom és Palics között szeptember végén megrendezésre kerülő, 28 kilométer hosszú kerékpártúrára, amelynek útvonala a májusban megnyitott Ásotthalom - Bácsszőlős határátkelőn is keresztül halad.

Mórahalom, 2013.08.21 – A Magyarország – Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program­* keretein belül szeptember 21-én rendezik meg a „Magyar-Szerb Tandem” elnevezésű kerékpártúrát, melynek fő célja a határ két oldalán élő közösségi kapcsolatok erősítése a közös sport és kulturális esemény révén. Az esemény az Európa szerte immár második alkalommal ünnepelt „Európai Együttműködés Napja” elnevezésű programsorozat része.

A Felvidéken született Kovács Tamás valamikor három éve ötlötte ki, hogy cserkészcsapata névadója, Majer István előtt tisztelegve – az Ő nyomában járva – három nyár alatt tizenháromezer kilométeres utat jár be: kerékpáron.

Kovács Tamással augusztus 31-én Zentán szeptember 2-án Szabadkán, szeptember 3-án Kupuszinán találkozhatnak.

A Belgrádi napok elnevezésű kulturális-idegenforgalmi rendezvényt az idén, immár 11. alkalommal, április 16–19. között tartják meg. Négy nap alatt a belgrádiak és vendégeik, érdekes kiállításokat nézhetnek meg, koncerteket hallgathatnak s megismerkedhetnek a főváros történelmével a Kulturális Intézmény és a Belgrádi Idegenforgalmi Szervezet programjain keresztül. Minden műsor ingyenes – mondta Katarina Živanović Belgrád város művelődési titkára sajtóértekezleten.

Szentlőrinc, 2013. április 11., csütörtök (MTI) - A magyar-horvát határ menti területek vonzerejének növelése és jobb megismerésük érdekében mintegy 600 millió forintos fejlesztés kezdődött április elején a magyarországi Baranya és a horvátországi Verőce-Drávamente megyében.

Az IPA határon átnyúló együttműködési program magyar és horvát résztvevői csütörtökön, a baranyai Szentlőrincen tartott konferenciájukon arról számoltak be, hogy az európai unió által támogatott projekt részeként Baranyában kerékpárutat építenek Királyegyháza-Szentlőrinc, Szentlőrinc-Tarcsapuszta között. Verőce megyében bicikliutak építésén kívül tanösvényeket alakítanak ki, egy kastély felújításával pedig képzési-turisztikai központot hoznak létre. A beruházás keretében ezer turistatérkép, 600 útikalauz, GPS- és okostelefon-alkalmazás is készül.

New York, 2013. március 19., kedd (MTI) - Izlandon és Új-Zélandon fogadják a legkedvesebben a külföldi turistát, míg Bolíviában a legbarátságtalanabbul - ezt mutatja a Világgazdasági Fórum jelentése, amely 140 országot rangsorol. Magyarország a 140-es listán 116. lett 5,7 ponttal.
Az országokat egy és hét pont között értékelték, az első helyre 6,8 ponttal került holtversenyben a két szigetország. Utánuk Marokkó, Macedónia és Ausztria a sorrend. Az első tízbe bekerült még Szenegál, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Írország és Burkina Faso is. Utóbbi három egyaránt 6,6 pontot kapott, akárcsak Barbados, Kanada, Thaiföld, Mali, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Málta, Belgium, Jemen, azaz igen szoros a mezőny.

Február utolsó napján vette kezdetét és március 3-án, vasárnap zárul a 26. kačarevói szalonnavásár.
Szerbia falvaiban már évtizedek óta szalonnával, fokhagymával és savanyú káposztával védekeznek a nagy hideg és a vírusok ellen.
Mióta pedig mangalica szalonna is kapható, amely tudvalevőleg pozitív koleszterint tartalmaz, még azok sem riadnak vissza a fogyasztásától, akik inkább a vegetarianizmus felé hajlanak. A bánsági Kačarevó faluban felállított ideiglenes „terülj-asztalkámon”, mintegy 300 hentes, elsősorban azonban szalonnakészítő fogja kínálni legjobb termékeit: szalonnát, tepertőt, kolbászt stb. – mondja Nenad Šaletić, a Slaninijada Idegenforgalmi Klub elnöke.

A nemrégen Belgrádban megtartott 35. Nemzetközi Idegenforgalmi Vásáron, melyen 46 országból 1.000 kiállító vett részt, számos megegyezés született, különösen a délkelet-európai képviselők között. A térség országai megállapodtak abban, hogy közös kínálattal állnak elő, amely attraktív lesz a harmadik piac számára, s amely jelentősen feltölti majd az államkasszát. Szerbiában 2012-ben, az idegenforgalomból származó bevétel 700 millió euró volt.

ÚJVIDÉK – 2014 közepéig elkészül Vajdaság gyógyfürdő-turizmusának az új fejlesztési stratégiája, annak a határon átívelő és 117 ezer euró értékű projektnek köszönhetően, amelyet a Bácska Regionális Fejlesztési Ügynökség valósít meg az Európai Unió támogatásával. A Budapest–Belgrád autóút mentén sorakozó fürdőhelyek egységes fejlesztési stratégiájáról van szó, amelyben az említett ügynökség mellett Temerin, Mórahalom és Ada községek is részt vesznek, a projektum irányítója pedig a Szegedi Tudományegyetem. A terv 30 magyarországi és szerbiai gyógyfürdőt ölel fel a Magyarország-Szerbia IPA-program keretében, amelyet az Európai Unió 85 százalékban pénzel.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó