You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Gál Kinga sajtóközleménye
Gál Kinga tegnap este az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén tett felszólalásában felhívta a figyelmet az európai baloldal által alkalmazott kettős mércére. Míg az európai baloldal a néppárti kormányok ellen a legkisebb vélt jogsérelem esetén is felemeli hangját, a Bajnai Gordon részvételével lezajlott primitív, erőszakra buzdító, emberi méltóságot sértő szobordöntés nem zavarja őket.

Kósa Ádám és Őry Csaba sajtóközleménye
Az Európai Parlament baloldala ma leszavazta az egyenlő bánásmód erősítése érdekében Kósa Ádám fideszes EP-képviselő által előterjesztett jelentést. Kósa előterjesztése elsősorban a gyermeket vállaló nők pozitív megkülönböztetésének elősegítése, valamint az életkor, fogyatékosság, vallási és egyéb meggyőződés alapján fennálló diszkrimináció leküzdése és az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében fogalmazott meg javaslatokat. „Képmutató, hogy a szolidaritás jelszavát zászlajára tűző európai baloldal az eltérő nemi irányultságú csoportokon kívül más hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlősége érdekében nem kíván fellépni. Ez a kettős mérce elfogadhatatlan!” – jelentették ki Kósa Ádám és Őry Csaba fideszes EP-képviselők a mai szavazás után.

Gál Kinga és Tőkés László sajtóközleménye

Az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottsága, illetve a nyugat-balkáni országokért felelős delegációja csütörtök délelőtt együttes ülésén foglalkozott a szerbiai kisebbségek kérdésével, különösképpen a vajdasági magyarság helyzetével. Gál Kinga fideszes és Tőkés László erdélyi európai parlamenti képviselő javaslatára az albizottság meghallgatta Várady Tibor professzort is, aki részletesen ismertette a vajdasági magyar közösség helyzetét.

Bagó Zoltán sajtóközleménye
Tegnap este virtuális sétát tehettek az érdeklődők Kalocsán egy fotókiállításon keresztül, az Európai Parlamentben megrendezett Érték és Szépség című kiállításon. A rendezvényt Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő szervezte, aki ha csak teheti, büszkén hívja fel a figyelmet kalocsai származására. A kiállítás megnyitóján egyedülálló divatbemutatóra került sor, majd egy kalocsai táncospár előadása zárta az estét.

Pelczné Dr. Gáll IldikóPelczné Dr. Gáll Ildikó sajtóközleménye
A matyó népművészet gazdag, színpompás anyagaiból, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye múzeumaiban őrzött népművészeti kincsekből nyílt kiállítás tegnap este az Európai Parlamentben. A kiállítás szervezője és házigazdája Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő volt, a köszöntőt Tállai András önkormányzati államtitkár és Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd város polgármestere tartotta.

Tőkés László EP-képviselő meghívására külhoni magyar egyházi küldöttség érkezett Brüsszelbe, melynek tagjai Erdélyi Géza ny. református püspök, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Kató Béla református, Bálint Benczédi Ferenc unitárius, valamint Fazekas László református püspökök a felvidéki és erdélyi magyar egyházi ingatlanok visszaszolgáltatása ügyében.
A második világháborút követően, Erdélyben és Felvidéken elkobozták az egyházi ingatlanok jelentős részét és ilyenképpen a szabad vallásgyakorlathoz szükséges vagyoni, működési feltételek súlyos kárt szenvedtek.

Kósa ÁdámKósa Ádám sajtóközleménye
Kósa Ádám fideszes EP-képviselő valamennyi, a fogyatékossággal élő nőkkel foglalkozó kompromisszumos javaslatát támogatta az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága a mai napon Brüsszelben.

A fogyatékossággal élő nőkről szóló vélemény felelőse a Foglalkoztatási és Szociális Bizottságban Kósa Ádám volt, aki mindvégig a realitás talaján állva törekedett hatékony, ésszerű, és az érintettek számára kézzelfogható javaslatok kidolgozására, ezzel is elősegítve a Magyarországon és az Európai Unióban élő fogyatékkal élő nők helyzetének javítását.

Bánki Erik sajtóközleménye

Bánki Erik fideszes európai parlamenti képviselő kezdeményezésére az EP Környezetvédelmi Bizottsága napirendjére tűzte a cianidos bányászati technikák uniós tilalmának kérdését, melyről az Európai Bizottság képviselőjével a jövő héten tartanak vitát.

Hankiss ÁgnesHankiss Ágnes sajtóközleménye
Az EP másfél éves mandátummal rendelkező különbizottsága mai utolsó ülésén a nemzetközi szervezett bűnözés, a korrupció és a pénzmosás kérdéseivel foglalkozó jelentést fogadott el. A jelentésben a célkitűzésekre és a szükséges intézkedésekre vonatkozó ajánlásokat fogalmaztak meg a képviselők.

Surján László és Gál Kinga sajtóközleménye

Vajdaság autonómiája nem a szeparatista törekvéseket mozdítja elő, sokkal inkább megelőzi azokat - hangzott el ma az "Autonómia demokratikus megerősítésének kihívásai" című konferencián, az Európai Parlamentben, Brüsszelben. Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza és a Hunineu iroda által szervezett rendezvény házigazdája Surján László, az Európai Parlament alelnöke volt. A konferencián a téma szerbiai szakértői és európai parlamenti képviselők szólaltak fel.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó