You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Fölszállott a páva idei második elődöntőjének 276 ezer fős nézettsége volt a teljes népesség körében (4+), ami közel százezer fővel magasabb, mint az előző széria elődöntőinek átlaga (183 ezer fő).A műsor jelentősen javítja a csatorna átlagát, hiszen a felnőttek közti 6,4 %-os közönségarány közel duplája a csatornáénak. Az első elődöntőhöz hasonlóan a második élő adásba is közel 1 millióan néztek bele (970 ezer fő), ami szintén magasabb a 2012-es sorozat elődöntőinek átlagánál (768 ezer fő).


Felvidéki, délvidéki, svédországi és tengerentúli versenyzők A Dalban

Javában folynak A Dal elődöntői. A hátralevő két fordulóban négy külhoni versenyző: Dér Heni, BülBüls (Takács Noémi), Joni (Tóth Johanna) és Kállay-Saunders András reménykedik a továbbjutásban.

Budapest, 2014. január 31., péntek (MTI) - Szombaton a második elődöntővel folytatódik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal. Az M1 és a Duna World csatornán élőben látható show-ból újabb hat előadó és szám jut a február 15-16-i középdöntőbe. A február 22-i döntőben derül ki, melyik dal képviseli Magyarországot a májusi koppenhágai nemzetközi megmérettetésen.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati második elődöntőben tíz lesz látható-hallható.

Los Angeles/Budapest, 2014. január 27., hétfő (MTI) - A Daft Punk kapta az év albumának és az év felvételének járó elismerést az 56. Grammy-díjak helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben tartott átadóján. A francia elektronikuszenei páros emellett még három elismerést zsebelt be Random Access Memories című lemeze révén. Az év dala Lorde-tól a Royals, az év felfedezettje pedig a Macklemore & Ryan Lewis rapduó lett.


2014. február 13-15.
Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

Színház van az én utcámban!
A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen immár második alkalommal rendezi meg 2014 telén kulturális színházi fesztiválját Szabadkán, a Winteretno fesztivált.

A Tini és Ifjúsági Táncdalénekesek vetélkedőjére az idén immár huszonkettedik alkalommal kerül sor november 23-án, este fél nyolckor a temerini sportcsarnokban.
Az idén húsz fellépő méri össze tehetségét, akiknek bemutatkozását Aleksandar Dujin zenekara kíséri. A tini kategóriában tizenegyen, míg az ifjúságiban kilencen méretik meg magukat. A fellépők Vajdaság számos településéről érkeznek. A Tini fesztiválon az idén is fellépnek a tavalyi vetélkedő győztesei.

Az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. idén is keresi azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2014-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a megmérettetésre. Újdonság, hogy idén a magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, valamint Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is vár a zsűri, azonban minden dalhoz csatolni kell magyar nyelvű szöveget is.

Egy közmédiás sajtótájékoztató margójára

Zsúfolásig megtelt újságírókkal kedden az MTVA sajtóterme. Mindenki ByeAlexre volt kíváncsi: a zenészre, aki a Kedvesem című számával ugyan korábban megosztotta a közvéleményt, de akinek sikerére, mára legtöbben büszkék vagyunk.

Meglepően sokan voltak kedden, ByeAlexnek, az Eurovíziós Dalfesztiválon elért eredménye nyomán összehívott sajtótájékoztatón. Az újságírók kérdéseiből már teljesen hiányzott az egykori szarkasztikus kritika, úgy tűnik, az énekest elfogadták, méltányolták. Nem volt véletlen a helyválasztás, az eurovíziós siker egyben a közmédia diadala is.

A "Nyári Mozi” Színházi Közösség

TEST – TÉR – KÉP címmel

Nemzetközi Tánctábort szervez
Horgoson a Kucora tanyán.

- Egy hetes intenzív tábor a természetben. -

Előadók: Kathleen Reynolds (Franciaország) és Varga Heni (Szerbia)

Jelentkezés és info: nyarimozi@gmail.com vagy telefonon Varga Heninél a + 381655157391 telefonszámon, illetve a Kosztolányi Dezső Színházban a 024/557-471-es számon.

Gulyás István, az MTI tudósítója jelenti:
Malmö, 2013. május 19., vasárnap (MTI) -
Emmelie de Forest dán énekesnő nyerte Only Teardrops (Csak könnycseppek) című dalával az 58. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton este rendezték a svédországi Malmőben. A Magyarországot képviselő ByeAlex Kedvesem című számával 10. lett.

A fogadóirodák által is előzetesen a legesélyesebbnek tartott 20 éves dán előadó, Emmelie de Forest 18-ikként adta elő Only Teardrops című dalát az idén a We Are One (Egyek vagyunk) szlogennel zajlott Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében a Malmö Arenában. Az énekesnő 281 ponttal győzött.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó