You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Felvidéken született Kovács Tamás valamikor három éve ötlötte ki, hogy cserkészcsapata névadója, Majer István előtt tisztelegve – az Ő nyomában járva – három nyár alatt tizenháromezer kilométeres utat jár be: kerékpáron.

Kovács Tamással augusztus 31-én Zentán szeptember 2-án Szabadkán, szeptember 3-án Kupuszinán találkozhatnak.

Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:
London, 2013. április 21., vasárnap (MTI) -
A brit gazdaság ismétlődő recessziójával dacolva vagyonrekordot döntöttek a brit gazdagok leggazdagabbjai az elmúlt egy esztendőben.

A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját - Rich List - a Nagy-Britanniában élő leggazdagabb ezer mágnás becsült vagyonáról.
A vasárnap megjelent 2013-as - jubileumi, vagyis 25. - összesítés szerint a brit pénzarisztokrácia felső kasztjának összvagyona egy év alatt 35,4 milliárd fonttal 450 milliárd fontra (csaknem 160 ezer milliárd forintra) emelkedett a tavalyi 414,6 milliárd fontról.

Budapest, 2012. március 30., szombat (MTI) - A mai ember két órával kevesebbet alszik, mint a száz éve élt elődje, és a nők között több a rossz alvó, mint a férfiak körében - egyebek mellett ez derül ki a Benyovszky Orvosi Központ által az alvászavarok hátterének feltárására indított kutatási program eddigi eredményéből.

Az első lépésként ezer felnőttre kiterjedt vizsgálat alapján összegezhető ezen megállapítás - mondta G.Németh György, az intézmény igazgatója az MTI-nek. Az elemzések szerint ugyanis a nőkre a családi tűzhely melegen tartása és a munkahelyen a megfelelés kettős kényszere miatt általában fokozott nyomás nehezedik, ami sokszor rejtett, de állandó stresszként zavarhatja a nyugodt alvást. A rossz alvásban több más körülmény között szerepe lehet a női szervezet hormonális ingadozását kísérő tünetcsoportoknak is - tette hozzá.

LONDON – 20 év alatt felszámolható a mély-szegénység a világon.
Ezt állapította meg az Oxfordi Egyetem kutatócsoportja, amely az ENSZ jelentése alapján folytatott átfogó vizsgálatot.

Kimutatta, hogy néhány országban igen gyors volt a fejlődés ezen a téren. A globális kereskedelem jótékonyan befolyásolja a kormányok szociális-gazdasági erőfeszítéseit.

BELGRÁD – A szerbiai háztartásokban a személyi fogyasztásra vonatkozó kiadások 51.805 dinárt tesznek ki, ebből 43,9 százalékot élelemre és alkoholmentes italokra költenek az emberek – közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet. A ma kiadott közlemény szerint 2012 utolsó negyedében a lakásköltségekre, vízfogyasztásra, villanyra, gázra és más üzemanyagokra a kiadások 16,2 százaléka ment el, közlekedésre 7,1, alkoholos italokra és dohányra 5,4, egészségügyre 4,6, ruházatra és lábbelire 4,4 százalékot költöttek a háztartások. Ebben az időszakban a háztartások rendelkezésére álló átlagösszeg 49.907 dinár volt.

Zágráb, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Nem mindennapi kritikát fogalmazott meg a politikai pártokról egy horvát veterán, amikor eladásra ajánlotta fel családja szavazatait a közelgő helyhatósági választások alkalmából - írta csütörtöki kiadásában a Jutarnji List című országos napilap.

"Eladok hat szavazatot a 2013-as helyhatósági választásokra: egy szavazat 500 kuna, három szavazat 1300 kuna, hat szavazat 2500 kuna" - olvasható az egyik legismertebb horvát hirdetőportálon. "Ez nem provokáció, 100 százalékig komolyan gondolom" - tette hozzá a hirdetés feladója.

Budapest, 2013. február 2., szombat (MTI) - A népi hagyomány szerint nem tart már sokáig a tél, ugyanis nem látta meg az árnyékát a borús, esős időben a barlangjából előbújó medve szombaton a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Február másodikán különleges jelentősége van a medvék barlangból való "előjövetelének", ugyanis e nap időjárása alapján - a népi hagyomány szerint - következtetni lehet a tél hosszára. Ha tiszta, napsütéses idő van, a medve meglátja az árnyékát: ettől megijed és visszabújik a barlangjába, így hosszú télre lehet még számítani. Ha azonban az idő borult, és árnyékot nem lehet látni, a zimankó már nem tart sokáig.

ÚJVIDÉK – Február elejétől újabb drágulásra kell számítani. A szólás szerint addig nyújtózkodjunk ameddig a takarónk ér. Vajon rövid-e ez a takaró?

ÚJVIDÉK – Az újvidéki strand szolgáltatásait nem csak a nyár folyamán vehetik igénybe a polgárok. Ezen a télen korcsolyapályát állítottak a Duna partjára. Egyesek mégis inkább úsznak egyet.

London, 2013. január 7., hétfő (MTI) - A görög Ikaría szigetének lakói átlagosan tíz évvel tovább élnek, mint a többi nyugat-európai ember - mutat rá az Athéni Egyetem szakembereinek tanulmánya, amely részletesen elemzi a szigetlakók hosszú életének titkát.

Az apró sziget 65 évnél idősebb lakóinak bevonásával készült vizsgálat szerint a helyiek átlagosan egy évtizeddel tovább élnek, mint az európaiak többsége, és emellett életük végén is remek egészségügyi állapotnak örvendenek. A szakemberek szerint a szigetlakók életmódjának több pontja is meghatározó szerepet játszik hosszú élettartamukban - adta hírül a BBC News.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó