You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Kósa ÁdámKósa Ádám sajtóközleményeKósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén üdvözölte, hogy a légi közlekedésben a személyre szabott szolgáltatások révén a fogyatékossággal élő személyek valódi esélyegyenlősége valósulhat meg.

Szeged, 2014. február 5., szerda (MTI) – A szerb hatóságok által elrendelt forgalomkorlátozás miatt feltorlódott kamionok közül csaknem ötszáz szerda reggelre már kilépett a röszkei határátkelőhelynél – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A tehergépjárművek forgalmának korlátozását a rossz útviszonyok és a rendkívüli időjárás miatt pénteken rendelték el a szerb hatóságok. A forgalom kedd délelőtt indulhatott el ismét.

Budapest, 2014. február 1., szombat (MTI) - Személyautóval már be lehet lépni Szerbiába Röszkénél, a tehergépjárművek beléptetését továbbra is korlátozzák - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szombat hajnalban a rendőrség honlapján.

A szerb hatóság tájékoztatása szerint az autósoknak járhatóvá tették az autópályát, a Magyarországról kilépő forgalom hajnalban megindult.

Szeged, 2014. január 31., péntek (MTI) - A szerbiai határrendőrség tájékoztatása szerint nem léphetnek be az ország területére a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel az MTI-vel.

A közlemény szerint a Szerbiában kialakult hóhelyzet miatt hozott korlátozás péntek reggel 6 órától visszavonásig érvényes.

A Felvidéken született Kovács Tamás valamikor három éve ötlötte ki, hogy cserkészcsapata névadója, Majer István előtt tisztelegve – az Ő nyomában járva – három nyár alatt tizenháromezer kilométeres utat jár be: kerékpáron.

Kovács Tamással augusztus 31-én Zentán szeptember 2-án Szabadkán, szeptember 3-án Kupuszinán találkozhatnak.

SZABDKA – Szerbia és Magyarország határán tegnap új átkelőhelyet nyitottak meg Királyhalom és Ásotthalom települések között. A határátkelőt szerb részről Goran Knežević, a két ország gazdasági vegyes bizottságának társelnöke, mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási miniszter, magyar részről pedig Szijjártó Péter, a Miniszterelnöki Hivatal külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára nyitotta meg. A Mezőgazdasági Minisztérium közleménye szerint Knežević úgy értékelte, hogy Szerbia és Magyarország a határátkelőhely megnyitásával is a két ország jószomszédi kapcsolatainak fejlesztését szolgálja, ami rendkívül fontos Szerbia európai integrációja során. Kiemelte, Magyarország fontos gazdasági partnere Szerbiának, az árucsere-forgalom folyamatosan növekszik, és hamarosan meghaladja az egymilliárd eurót.

ÚJVIDÉK – Az első, kijavított helyesírással rendelkező táblákat a Felszabadulás sugárút és a Lázár cár sugárút kereszteződésénél helyezték el tegnap Újvidéken. Az irányjelzők cseréjekor jelen voltak az Isidora Sekulić és a Svetozar Marković gimnáziumok tanulói, akik a felfedezték a helyesírási hibákat az útjelző táblákon, és erről értesítették az illetékeseket. Az első lecserélt útjelzőkön tévesen volt feltüntetve a Fruška gora elnevezés. A városi közlekedési igazgatóság feltérképezte az összes irányjelzőt a városban, amely helyesírási hibát tartalmaz.

BELGRÁD – A szerbiai és az emírségek-béli légitársaság ma Belgrádban egyezményt írt alá a repülőjegyek együttes értékesítéséről. James Hogan, az Etihad Airways elnöke és Vladimir Ognjenović, a JAT vezérigazgatója közösen megtartott sajtótájékoztatójukon úgy értékelték, hogy ez az egyezmény az első, rendkívül jelentős lépés a két légitársaság együttműködésében.

BELGRÁD – Az Egyesült Arab Emírségek-béli Etihad Airways küldöttsége hétfőn, április 15-én találkozik a szerbiai JAT Airways ügyvezetőivel Belgrádban. Mint azt korábban Mlađan Dinkić gazdasági és pénzügyminiszter bejelentette, az Etihad légitársaság küldöttsége a JAT állami légitársasággal kötendő stratégiai partnerségről és egy Surčinban építendő légiáru-fuvarozási központról folytat tárgyalásokat.

ZENTA – A zentai községi képviselő testület elfogadta a nyilvános parkolók szabályozásáról szóló rendeletet, amelynek értelmében Zenta központjában fizetni kell majd a parkolásért.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó