You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Felvidéken született Kovács Tamás valamikor három éve ötlötte ki, hogy cserkészcsapata névadója, Majer István előtt tisztelegve – az Ő nyomában járva – három nyár alatt tizenháromezer kilométeres utat jár be: kerékpáron.

Kovács Tamással augusztus 31-én Zentán szeptember 2-án Szabadkán, szeptember 3-án Kupuszinán találkozhatnak.

TöltésA Nap kel: 5 óra 21 perckor, nyugszik: 20 óra 1 perckor.
A Hold kel: 2 óra 33 perckor, nyugszik 14 óra 18 perckor.

ÜNNEP:
A TŰZOLTÓK NAPJA MAGYARORSZÁGON - Hazánkban 1991 óta ismét május 4-én ünneplik a Tűzoltók Napját.

Névnap: Flórián, Mónika. Egyéb névnap: Amália, Bulcsú, Brúnó, Elma, Florina, Flóris, Fóris, Gothárd, Kocsárd, László, Pelágia, Pelágiusz, Szilvánusz
Katolikus naptár: Boldog Moye: János misszionárius, Szent Flórián, Ceferino, Szilvánusz, Mónika

A NAGY FUTAM elnevezéssel május 1-jén Budapest belvárosában káprázatos légi- és aszfaltshow várja a helyszínre kilátogatókat és az M1 nézőit. A parádén rajthoz áll többek között Besenyei Péter, Michelisz Norbert és Talmácsi Gábor is.

A tavalyi Vodafone Belvárosi Nagydíjhoz hasonló szabadtéri rendezvényre számíthatnak mindazok, akik május 1-jén ellátogatnak Budapest belvárosába, a Duna partra.

Az utcai rendezvény már reggel 8.00 órakor kezdetét veszi versenyautó kiállítással, amit az érdeklődők a Magyar Tudományos Akadémia előtti paddockban tekinthetnek meg egészen 16.30-ig.

Budapest, 2013. április 25., csütörtök (MTI) - A Lányok Napja eseménysorozat keretében tizennyolc magyar városban mintegy háromezer 9-11. évfolyamos diáklány számos "férfias" szakterületekbe nyerhet betekintést ma az IT, az elektronika és a műszaki területeken tevékenykedő vállalatoknál.

Magyarországon második alkalommal rendezik meg az idén 62 programból álló eseménysorozatot, amelyhez 18 városból összesen 38 vállalat, 10 egyetem, négy kutatóintézet és egy múzeum kapcsolódott. Az akció célja, hogy a lányok pályaválasztása ne függjön családi vagy társadalmi nyomástól, és az arra nyitottak karriert építhessenek a nők számára ma még talán tabunak számító területeken is.

Budapest, 2013. április 12., péntek (MTI) - Ma tartják a Felvidékről kitelepítettek emléknapját, arra emlékezve, hogy 1947-ben ezen a napon indult el az első, elűzötteket szállító vonat Magyarország felé.

A felvidéki kitelepítettek emléknapján Komáromban beszédet mond Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A fővárosban gálaműsort tartanak a Rákóczi Szövetség szervezésében, amelyen köszöntőt mond Halzl József, a szövetség elnöke, ünnepi beszédet tart Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.
Az emléknaphoz kapcsolódva korábban a Rákóczi Szövetség pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli középiskolásoknak, főiskolásoknak és egyetemistáknak, ennek díjátadóját is ma tartják.

Első sziklakerti virágokA Nap kel: 6 óra 21 perckor, nyugszik 19 óra 14 perckor.
A Hold kel: 0 óra 20 perckor, nyugszik 9 óra 34 perckor.

Húsvéthétfő – a keresztény egyházak tanítása szerint Jézus Krisztus feltámadása ünnepének, a legnagyobb keresztény ünnepnek a második napja.

Névnap: Hugó, Agapion. Egyéb névnap: Agád, Ida, Pál, Teodóra, Urbán
Katolikus naptár: húsvéthétfő. Grenoble-i Szent Hugó püspök ünnepe, Agád, Agapion
Református naptár: húsvéthétfő, Hugó
Evangélikus naptár: húsvét 2. napja, Hugó
Zsidó naptár: Niszán hónap 21. napja

A Természetvédelmi Világalap (WWF), a legnagyobb civil természetvédelmi szervezet ma, szombaton hetedik alkalommal szervezi meg a világ legjelentősebb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját.
A globális kezdeményezés során 20:30-kor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezés és a túlzott energiafogyasztás problémájára.

ZENTA – A zentai Hófehérke óvoda Százszorszép épületében egész héten vízzel, vagy vízvédelemmel kapcsolatos foglalkozást tartottak.

BÁCSFÖLDVÁR – A víz világnapjáról Vajdaság számos településén megemlékeztek. A bácsföldvári diákok alkalmi előadással hívták fel a takarékosságra a figyelmet.

A bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület szervezésében tartandó XVI. Podolszki József Irodalmi Emléknap
2013. március 23-án, 15 óra 30 perces kezdettel kerül megrendezésre a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban.

A rendezvényen kerül sor a Podolszki József publicisztikai pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó