You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Glattfelder Béla sajtóközleménye „Gratulálunk a Hungarikum Bizottságnak, amely tegnapi döntésével a magyar akácot és az akácmézet felvette a Magyar Értéktárba” – jelentette ki Brüsszelben Glattfelder Béla európai parlamenti képviselő, az Akác-koalíció nevében. „Az utolsó lépés a hungarikummá nyilvánítás lesz, amelyre reményeink szerint még májusban sor kerül” – tette hozzá.

Glattfelder Béla sajtóközleménye "Üdvözöljük Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter döntését, mellyel a mai napon a magyar akác és magyar akácméz felvételre került az Ágazati Értéktárba" − jelentette ki Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő, az Akác-koalíció képviseletében.

ÚJVIDÉK – Az első vajdasági regionális szeméttelep, a Mitrovica-Szabács régióban tegnap próbaengedélyt kapott a Tartományi Városépítési, Építésügyi és Környezetvédelmi Titkárságról a munka megkezdéséhez. „A próbaengedély kiadásával megteremtődtek a feltételek az egyik legnagyobb regionális szeméttelep működésének megkezdéséhez Vajdaságban, amely lehetővé teszi a hulladékgyűjtést az Európai Unió mércéivel összhangban” – mondta a szaktitkárság vezetője, Slobodan Puzović újságíróknak Újvidéken.

Glattfelder Béla sajtóközleményeSzámos agrár- és erdészeti szakmai szervezet részvételével megalakult az Akác-koalíció. „A kezdeményezés célja az akác és a hozzá kapcsolódó tevékenységek, különösen a méhészet védelme az egyre szaporodó támadásokkal és korlátozási szándékokkal szemben” - emelte ki a szervező, Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő.

A Felvidéken született Kovács Tamás valamikor három éve ötlötte ki, hogy cserkészcsapata névadója, Majer István előtt tisztelegve – az Ő nyomában járva – három nyár alatt tizenháromezer kilométeres utat jár be: kerékpáron.

Kovács Tamással augusztus 31-én Zentán szeptember 2-án Szabadkán, szeptember 3-án Kupuszinán találkozhatnak.

NYÍLT LEVÉL SZERBIA POLGÁRAIHOZ

Szabadka, 2013. 08. 01.

FELHÍVÁS A VADGERLÉK ÉS A FÜRJEK VADÁSZIDÉNYÉNEK KEZDETE KAPCSÁN

ÁLLÍTSUK MEG A MADARAK TÖMEGES LEMÉSZÁRLÁSÁT!

SZERBIA TISZTELT POLGÁRAI!
A vadgerlék és fürjek lelőtt példányainak mintegy 90%-át Szerbiában minden évben tiltott módon vadásszák, orvvadász módszerekkel, a tömegírtás eszközeivel és felszereléseivel. Ezért madaraink egyedszáma ijesztően csökken: a több tízezer madárból némely helyeken már csak mindössze néhány pár él.
Csatlakozzanak Önök is a madármentő kampányhoz!

ÚJVIDÉK – A fő cél rámutatni a megújuló energiaforrások felhasználásának és az energiahatékonyság növelésének a fontosságára.

LUDAS – Három és fél évtizede szerepel a Ludasi-tó az ún. Ramsari egyezmény listáján, amely a nemzetközileg jelentős vadvizeket hivatott megőrizni. A minap, március 28-án ünnepelték a tó napját, mivel ekkor vették fel a Ramsari egyezmény listájára. A Ludasi-tó valójában már a múlt század derekától a védelem valamilyen formáját élvezte – most is különleges természetvédelmi rezervátumnak számít és államilag védett. Ennek ellenére egyre szennyezettebb.

A Természetvédelmi Világalap (WWF), a legnagyobb civil természetvédelmi szervezet ma, szombaton hetedik alkalommal szervezi meg a világ legjelentősebb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját.
A globális kezdeményezés során 20:30-kor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezés és a túlzott energiafogyasztás problémájára.

ÚJVIDÉK – Vajdaság területének mindössze hat és fél százalékát fedi erdő, ezért a vajdasági kormány szorgalmazza az erdősítést – közölte tegnap Goran Ješić tartományi mezőgazdasági titkár.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó