You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád, 2014. február 5., szerda (MTI) -
További gazdasági együttműködésre van szükség Szerbia és Magyarország között - jelentette ki Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke szerdán Újvidéken, amikor a Magyar-Szerb Üzleti Tanács küldöttségét fogadta.

A találkozóról szóló beszámolót a vajdasági tartományi képviselőház tette közzé honlapján. Eszerint Pásztor arról is beszélt, hogy a vajdaságiak érdeke a vállalkozók Észak-Szerbiába vonzása. "A mi érdekünk, hogy minél több vállalkozó jelenjen meg a Vajdaságban, és azok sikeresek legyenek.

Szocsi, 2014. január 31., péntek (MTI) - Az egy hét múlva kezdődő szocsi olimpia marketingből származó bevétele téli ötkarikás rekordot jelentő 1,3 milliárd dollár.

Amint Dmitrij Manevics, az olimpia marketingfőnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az összeg abszolút rekord a téli játékok történetében, másfélszerese a 2010-es vancouverinek, és majdnem eléri a 2008-as pekingi nyári játékok marketingbevételét.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád, 2014. január 28., kedd (MTI) -
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 2013-ban összesen 424 millió eurót (129,2 milliárd forint) fektetett be Szerbiában - jelentette be kedden Belgrádban Matteo Patrone, a szerbiai EBRD-iroda vezetője.

Hozzátette, hogy a 2014-es esztendő befektetési összegére vonatkozó döntés még nem született meg.

BELGRÁD – A szerbiai államadósság 2013 decemberében több mint 500 millió euróval nőtt az év novemberéhez képest, és jelenleg 20,088 milliárd eurót tesz ki, ami a bruttó hazai termék (GDP) 61,2 százaléka – tette közzé tegnap a Pénzügyminisztérium. 2012 végén a közadósság 17,671 milliárd eurót tett ki, vagyis a GDP 59,3 százaléka volt. 2000 végén ez az összeg 14,167 milliárd euró volt, ami a GDP 169,3 százalékát jelentette akkor. Azóta 2008-ban volt a legalacsonyabb az államadósság szintje, jelesül 8,781 milliárd euró, vagyis 29,2 százaléka a GDP-nek.

BELGRÁD – A Nemzetközi Valutaalap (IMF) Szerbiába érkezésével és a kormánnyal folytatandó tárgyalásaival azt mutatja, hogy támogatja a gazdasági reformokat – jelentette ki ma Nebojša Savić, a Szerbiai Nemzeti Bank Kormányzói Tanácsának elnöke. „Az IMF azért jön, hogy megmutassa, kiáll a szerbiai reformok mellett” – nyilatkozta Sević a Szerbiai RTV-nek.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége a korábbi terveknek megfelelően, február 26-án érkezik Belgrádba, attól függetlenül, hogy márciusban választások lesznek – közölték a Beta hírügynökséggel a pénzintézet szerbiai illetékesei. Kim Daehaeng, az IMF állandó szerbiai küldöttségének vezetője korábban már bejelentette, hogy a valutaalap küldöttsége Zuzana Murgasova vezetésével február 26-a és március 13-a között tartózkodik Belgrádban, ahol a szerbiai tisztségviselőkkel tárgyal egy lehetséges hitelcsomagról.

Washington, 2014. január 26., vasárnap (MTI) - Alig telt el három hét az idei évből, máris a harmadik bankcsődről érkezett jelentés az Egyesült Államokból, miután tavaly összesen 23 bankot zártak be a tengerentúlon.

Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) szerint a csődhullám négy éve tetőzött; a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Három éve 92 bank ment csődbe, két éve 51. A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma közelít az ötszázhoz.

BELGRÁD – A Pénzügyminisztérium tegnap közölte, hogy a szerbiai költségvetést az sem veszélyeztetné, ha a Világbank végül nem ítélné meg a beígért 250 millió dolláros hitelt. „Jó volna, ha megkapnánk a Világbank hitelét, de ha ez nem is történik meg, a költségvetés akkor sem kerül veszélybe, mert az államkassza likviditása nem ennek a hitelnek a függvénye” – közölték a tárca illetékesei a Beta hírügynökséggel.

Pelczné Dr. Gáll IldikóPelczné Dr. Gáll Ildikó sajtóközleménye
Határozott fellépést sürget az Európai Parlament a bennfentes kereskedelemmel és a piaci manipulációval szemben. Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő a mai strasbourgi plenáris vitában kijelentette: A jelentés nagymértékben kiterjeszti és megerősíti a piacvédelmi eszközöket.

Pelczné Dr. Gáll IldikóPelczné Dr. Gáll Ildikó sajtóközleménye
"A bankárok mindent megengedtek maguknak, ez nem történhet meg még egyszer"- mondta hozzászólásában Michel Barnier belső piaci biztos a lakóingatlanokhoz kapcsolódó hitelmegállapodásokról szóló jelentés mai vitájában az Európai Parlamentben. A javaslat értelmében a hitelfelvevők kockázatkitettsége csökken, szabályozásra kerül a legmagasabb visszafizetendő összeg, a kamatláb-változtatás lehetősége, a devizahitelek átválthatósága, valamint bevezetésre kerül a gondolkodási idő, a személyre szabott tanácsadás, és elvárásként fogalmazódik meg a követhetőség.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó