You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Szeged, 2014. február 5., szerda (MTI) – Tíz kilogramm marihuánát találtak egy szerbiai férfi autójában elrejtve a röszkei határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a drog a hátsó ülések és a csomagtér között kialakított üregben volt tíz csomagban.

HÁGA - A bosznia-hercegovinai háború befejezése óta a hágai törvényszéken ma első ízben találkoztak nyilvánosság előtt Ratko Mladić volt katonai parancsnok és Radovan Karadžić, a boszniai Szerb Köztársaság egykori elnöke. Mladićot a Karadžić-perben a védelem tanújaként idézték be.

HÁGA – A hágai Nemzetközi Törvényszék jogerősen 18 évre ítélte Vlastimir Đorđević nyugalmazott szerbiai rendőrparancsnokot 1999-ben a koszovói albánok ellen elkövetett bűncselekmények miatt. A törvényszék fellebbviteli tanácsa ezzel csökkentette a 2011. február 23-án meghozott elsőfokú ítélet büntetését, mely szerint a 64 éves Đorđevićnek 27 évig kellett volna raboskodnia.

Szeged, 2014. január 24., péntek (MTI) – Tizenkét határsértő és egy embercsempész zsúfolódott egy személyautóba, melyet Mórahalomnál tartóztattak föl a határrendészek. A járműről kiderült, hogy korábban Olaszországból lopták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szeged, 2013. május 17., csütörtök (MTI) – Több csoportban összesen 123 határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén csütörtökre és péntekre virradóra – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t pénteken.

Jászai Linda elmondta, a szegedi határrendészek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a térségbe vezényelt munkatársaival és a polgárőrökkel együttműködve szerdára virradóra 56, csütörtök hajnalban 67 illegális bevándorlót tartóztattak fel.
A határsértők ellen, akik tizenöt különféle ország állampolgárai, idegenrendészeti eljárás indult – közölte a főhadnagy.

HÁGA – A Hágai Törvényszék május 30-án mond ítéletet Jovica Stanišić, a szerbiai állambiztonsági hivatal egykori vezetőjéről, valamint helyetteséről, Franko Simatović – Frenkiről. Mindkettejüket a nem szerb lakosság ellen 1991 és 1995 között Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában elkövetett bűncselekményekkel terhelik – közölték tegnap Hágában. Stanišićot (62) és Simatovićot (62) üldözéssel, gyilkosságokkal, deportálással és a horvát meg a muzulmán civilek erőszakos kitelepítésével vádolják. Ezeket a bűncselekményeket a vádirat emberiesség ellen elkövetett bűntetteknek, valamint a törvények és a háborús szokásjog megsértésének nevezi. Az ügyészség a januárban véget ért ítélkezés zárszavában életfogytiglani börtönbüntetést követelt mindkét vádlott esetében.

Szeged, 2013. április 29., hétfő (MTI) – Csaknem száz határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén az elmúlt 24 órában – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Jászai Linda elmondta: vasárnap este a határrendészek egy gyanússá vált lengyel kamiont vizsgáltak át a röszkei határátkelőhely belépőoldalán. A jármű rakterében két afgán és négy pakisztáni férfit találtak. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult, a két lengyel kamionsofőrt pedig embercsempészés gyanúja miatt hallgatták ki.
Hétfőre virradóra tizenöt csoportban összesen kilencven – a zöldhatáron keresztül magyar területre lépő – határsértőt, afgán, koszovói, pakisztáni, bangladesi és egyiptomi állampolgárokat fogtak el a rendőrök – tudatta a főhadnagy.

BELGRÁD – A belgrádi Fellebbviteli Bíróság megerősítette Branislav Uskoković, a belgrádi villanyszolgáltató vállalat volt igazgatója ellen hozott elsőfokú ítéletet, melynek értelmében három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali helyzettel való visszaélés miatt. Ezzel az ítélet jogerőre lépett, közölte szerdán a belgrádi Felsőbíróság. Uskokovićot 2011. július 11-én ítélték el első fokon a belgrádi Felsőbíróságon, amikor felmentették a lelkiismeretlen munkavégzés vádja alól. A Felsőbíróság közleményében utalt arra, hogy a Fellebbviteli Bíróság január 21-én hozott döntésével elvetette a vád és a védelem panaszát, egyúttal megerősítette a három év börtönre vonatkozó döntést.

Szeged, 2013. április 25., csütörtök (MTI) - Ötvenöt határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrséggel együttműködve az elmúlt 24 órában Röszkén, Ásotthalmon és Mórahalmon – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, a kilenc országból származó illegális bevándorlók tizenegy csoportban érkeztek a magyar-szerb határhoz.
A legtöbb határsértőt, egy tizenhárom fős algériai csoportot Mórahalomról állították elő a rendőrök – közölte a százados.

BELGRÁD - A szerbiai Állami Számvevőszék (DRI) szabálysértési eljárást indított Dušan Bajatović, a Srbijagas igazgatója ellen a kereskedelemről és a devizapiaci műveletekről szóló törvények megsértése miatt. A DRI honlapján az olvasható, hogy a Bajatović elleni eljárást kezdeményező újabb kérelmet az újvidéki szabálysértési bíróságnál nyújtották be, azt követően, hogy a jogi csoport elemezte a Srbijagas közvállalat 2011. évi ügyvitelének szabályosságáról és a pénzügyi kimutatások revíziójáról szóló jelentést. Az Állami Számvevőszék Bajatović ellen gazdasági vétségek miatt is feljelentést tett, mert – mint írják – nem tartotta tiszteletben a számviteli és a könyvvizsgálati törvény egyes szakaszait.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó