You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A külhoni magyar óvoda- és iskolapedagógusok munkája nagyban meghatározza a külhoni magyar felső tagozatos diákok közösségének számát. Ezért a „2014 a külhoni magyar felsősök éve” program keretében óvoda- és iskolapedagógusok olyan közös programjainak megvalósítását is támogatjuk, amelyek biztosítják, hogy a külhoni magyar iskolákból minél több diák tanuljon.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a 2014 a külhoni magyar felsősök éve program keretében pályázatot hirdet osztályfőnökök, vagy osztályfőnöki teendőket ellátó pedagógusok számára. A pályázat nyertesei egy hetes továbbképzésen vehetnek részt a Balaton partján, ahonnan osztályfőnöki szerepükben megerősödve, új módszerekkel gazdagodva térhetnek haza diákjaikhoz. A továbbképzésre 100 fő jelentkezését várjuk.

A bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület Podolszki József Emlékbizottsága meghirdeti a 17. Podolszki József Publicisztikai Pályázatot.
Az érdeklődők a következő műfajokban pályázhatnak eddig még nem publikált írásokkal: interjú, jegyzet, glossza, tárca és karcolat.
A jelentkezési korhatár 40 év. A pályázat jeligés. Kérjük a jeligék feloldását (elérhetőséggel együtt) lezárt borítékban mellékelni!

Az MTVA és a Cinema City közös pályázata minden magyarországi, valamint határon túli magyar általános iskolai osztály számára.

Feladat:
Különleges, régen elfeledett magyar karácsonyi-, vagy a karácsony ünnepéhez köthető szokás bemutatása, ismertetése a szokást bemutató illusztrációval. Bemutatásra kerülhet minden olyan, napjainkban a köztudatban fel nem lelhető, vagy csak alig ismert szokás, amely a karácsonyi ünnepre való előkészülethez, magához az ünnephez, vagy annak lezárásához köthető.

Az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. idén is keresi azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2014-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a megmérettetésre. Újdonság, hogy idén a magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, valamint Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is vár a zsűri, azonban minden dalhoz csatolni kell magyar nyelvű szöveget is.

Az ösztöndíjat 2012-ben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium alapította a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel együttműködve a külhoni magyar jogásztársadalom megerősítése, fejlesztése érdekében. A program szakmai részének megvalósításában a Budapesti Ügyvédi Kamara vesz részt.
Az immár második évben meghirdetett ösztöndíj célja, hogy olyan jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászokkal rendelkezzenek a külhoni magyar közösségek, akik hozzájárulnak a magyarság jogi megerősítéséhez. Célunk, hogy olyan szakértői gárda jöjjön létre, amely magabiztosan jár el a szakmai kérdésekben, és tudásával hozzájárul a magyar jogász szakma és a jogász társadalom nemzetközi megbecsültségéhez.


Az MTVA Kós Károly Kollégiumának tájékoztatója Tusványoson

Külhoni Magyar Sajtószolgálatot indít az MTVA augusztustól. Ezt csütörtökön délután Böröcz István, az intézmény vezérigazgatója jelentette be Tusnádfürdőn, a XXIV. Bálványosi Szabadegyetem „Összefogás a Kárpát-medencében” című rendezvényén. A médiavezető hírül adta egy erdélyi székhelyű képzési központ megnyitását, valamint ismertette a Kárpát-medencei tudósítói hálózat további fejlesztéséről szóló elképzeléseket is.

Az EDUTUS FŐISKOLA felvételt hirdet a külhoni tehetségeket támogató programjába, a Collegium Talentum tagjai sorába 2013. szeptember 1-től

A Collegium Talentum egy olyan tehetség-támogató rendszer, amely a határon túli fiatal magyar értelmiség fejlődését segíti kutatómunkájában, mesteri és doktori tanulmányaiban, valamint posztdoktori tevékenységében. A támogatás keretében számukra 3 éven keresztül ösztöndíjat, szakmai tutori segítséget, szakkönyvtámogatást és nemzetközi konferenciákon való részvételi lehetőséget biztosítunk.

ÓBECSE – A Befektetési és Export-ösztönző Ügynökség 17. alkalommal írt ki pályázatot vissza nem térítendő támogatások odaítélésére.

NYÁRÁDSZENTLÁSZLÓ, 2013. JÚLIUS 23–AUGUSZTUS 2.
FELHÍVÁS
A kolozsvári székhelyű Filmtett Egyesület 12. alkalommal hirdeti meg filmes alkotóműhelyének részvételi pályázatát. A 2013. július 23–augusztus 2. között megszervezendő tábor helyszíne a Marosvásárhelytől kb. 20 km távolságra elhelyezkedő Nyárádszentlászló, a bázis a Pásztortűz Panzió lesz.
A pályázat határideje 2013. április 15. Azok számára, akik részvételidíj-kedvezményt igényelnek, a pályázati határidő 2013. április 7.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó