You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Vasárnap a Duna közvetíti a Felvidék Szépe döntőjét. Az egyórás összeállításban a nézők nemcsak a Komáromi Jókai Színház rendezvényét követhetik, hanem a verseny kulisszatitkaiba is bepillanthatnak.

A Duna főműsoridőben közvetíti vasárnap a Felvidék Szépe gálaestjét.


A Felvidék Szépe versenyről a közmédiában

Először rendezik hagyományteremtő céllal a Felvidék Szépe versenyt. A Szabad Újság szervezésének nem titkolt célja, hogy a megosztott felvidéki magyarságnak igényes, szórakoztató programot nyújtson. A közmédia felkarolta a kezdeményezést, s számos műsorában számol be a jeles eseményről.

A gyilkosok is áldozatok

Al Ghaoui Hesna: „Most, hogy várandós vagyok, még jobban átéreztem ennek a helyzetnek a tragikumát”
Két szülő, akik az élet talán lehető legsúlyosabb tragédiáját élték át. Két szülő - egy konfliktus két ellentétes oldalán - akiknek a fájdalma olyan mély volt, amely többnyire egyenesen vezet a bosszú ördögi körébe.

A Fölszállott a páva idei második elődöntőjének 276 ezer fős nézettsége volt a teljes népesség körében (4+), ami közel százezer fővel magasabb, mint az előző széria elődöntőinek átlaga (183 ezer fő).A műsor jelentősen javítja a csatorna átlagát, hiszen a felnőttek közti 6,4 %-os közönségarány közel duplája a csatornáénak. Az első elődöntőhöz hasonlóan a második élő adásba is közel 1 millióan néztek bele (970 ezer fő), ami szintén magasabb a 2012-es sorozat elődöntőinek átlagánál (768 ezer fő).

Különleges műsorral készülnek a szerkesztők a Család-barát hatodik születésnapjára. Népszerű színészek, füvesember, gyermekpszichológus érkezik a stúdióba, s természetesen nem hiányozhat a születésnapi torta sem.

A Család-barát magazin február 4-én ünnepli hatodik születésnapját. A jeles napon az adás szerkesztői különleges műsort készítenek: e napon született neves művészeket hívnak meg.


Felvidéki, délvidéki, svédországi és tengerentúli versenyzők A Dalban

Javában folynak A Dal elődöntői. A hátralevő két fordulóban négy külhoni versenyző: Dér Heni, BülBüls (Takács Noémi), Joni (Tóth Johanna) és Kállay-Saunders András reménykedik a továbbjutásban.

A XXII. téli olimpiai játékokról az M1, az M2 és a Duna közel 150 órában közvetít. A televíziócsatornák mellett az MTI és a Kossuth Rádió is kiemelten foglalkozik az oroszországi világeseménnyel.

A február 7. és 23. között rendezett téli olimpia közvetítésének az M1 csatorna szenteli a legtöbb műsorpercet. Az M1 jövő hét pénteken, 16.45 órakor a megnyitó műsorra tűzésével kezdi több mint kéthetes közvetítéssorozatát.

Szentegyházán és Válaszúton tartotta erdélyi válogatóit a Fölszállott a páva 2014. A megmérettetés eredményét a nézők szombaton láthatják.

A Duna szombaton tűzi műsorára a Fölszállott a páva erdélyi válogatófilmjét. A szervezők Erdélyben két területi versenyt tartottak: Szentegyházán júniusban, Válaszúton, Kallós Zoltán hazájában szeptemberben forgattak. A nézők a fővárosi seregszemlén is találkozhattak erdélyi, moldvai versenyzőkkel, akik versenyszámát ugyancsak szombaton láthatjuk.

Az MTVA és a Cinema City közös pályázata minden magyarországi, valamint határon túli magyar általános iskolai osztály számára.

Feladat:
Különleges, régen elfeledett magyar karácsonyi-, vagy a karácsony ünnepéhez köthető szokás bemutatása, ismertetése a szokást bemutató illusztrációval. Bemutatásra kerülhet minden olyan, napjainkban a köztudatban fel nem lelhető, vagy csak alig ismert szokás, amely a karácsonyi ünnepre való előkészülethez, magához az ünnephez, vagy annak lezárásához köthető.

Az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. idén is keresi azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2014-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a megmérettetésre. Újdonság, hogy idén a magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, valamint Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is vár a zsűri, azonban minden dalhoz csatolni kell magyar nyelvű szöveget is.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó