You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Belgrád, 2014. január 31., péntek (MTI) -
A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) önállóan indul a parlamenti választásokon, de a belgrádi helyhatósági választásokon is - nyilatkozott Pásztor Bálint, a legnagyobb délvidéki magyar párt országgyűlési képviselője a Danas című belgrádi napilapnak pénteken.

Kiemelte: amennyiben pártja ismét bekerül a parlamentbe, a jelentős reformok mellett fognak kardoskodni. "Tudatában kell lennünk annak, hogy ha a következő kormány az elkövetkező négy évben nem kezdi meg ezeknek a változtatásoknak a végrehajtását, az ország fenntarthatatlan helyzetbe kerül majd. Ez nem azt jelenti, hogy minden áron a kormány tagjai leszünk, de nem zárnám ki ezt sem, attól is függ, hogy mekkora támogatást kapunk a választásokon" - magyarázta.
Arra a kérdésre, hogy mely tárcákat venné át a VMSZ, Pásztor Bálint kitérő választ adott. "Nem ebben gondolkodunk" - hangsúlyozta. "Gazdasági és szociális témákra koncentrálunk majd, és azt fogjuk kérni, hogy legyen kevesebb a demagógia és több a megegyezés" - hangsúlyozta.
A belgrádi helyhatósági választásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy a helyi önkormányzati választásokról szóló törvény értelmében nemzeti kisebbségi pártként indulnak a fővárosi voksoláson. "Ahhoz, hogy a városi képviselőtestületbe kerüljünk, legalább 7-8 ezer szavazatra lenne szükségünk" - fejtette ki, hozzátéve, hogy ez nehezen elérhető célnak tűnhet, mégsem akarnak valaki más listájának a "kísérete" lenni. "Szerintünk Belgrád a mi városunk is, és elég nagy mindenki számára" - fűzte hozzá.

kma \ kvb \ kho

MTI 2014. január 31., péntek 10:26

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó