You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
Róma, 2013. március 7., csütörtök (MTI) -
Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt egy év, testvérét, Paolót két év három hónap szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a milánói bíróság nyomozati titok megsértése miatt, a Bnl-Unipol néven ismert perben.

Silvio Berlusconinak az ítélet értelmében 80 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell az ügy sértettjének, Piero Fassino balközép politikusnak, jelenlegi torinói polgármesternek.
A vád tárgya, hogy a Berlusconi család birtokában lévő Il Giornale napilap 2005-ben leközölte egy ügyészség által lehallgatott telefonbeszélgetés szövegét annak ellenére, hogy az titkos nyomozati információnak számított. Az újság Fassino - a Baloldali Demokraták (DS) párt volt főtitkára - és Giovanni Consorte, az Unipol bank elnöke közötti lehallgatott telefonbeszélgetés szövegét közölte a Banca Nazionale del Lavoro (Bnl) felvásárlásáról.
A vádlottakat ugyanakkor felmentették az orgazdaság vádja alól. Berlusconi ügyvédei szerint "meglepetés" az első fokú ítéletet, amely a "Berlusconival szembeni bizonyítékok nélkül született".
"Annyira azért nem lepett meg: Berlusconi ellen a milánói bíróságon nem is születhetett volna más ítélet. Olaszországban Berlusconi a legelső, akit ilyen váddal ítélnek el" - hangoztatta Piero Longo védőügyvéd.
A Silvio Berlusconi vezette Szabadság Népe (PdL) párt az ítélettel egy időben megerősítette, hogy március 23-án Rómában demonstrációt tart az "ellenfeleivel szemben politikai harcot folytató ügyészségekkel szemben". A tiltakozás a Forza Italia (Hajrá Olaszország) nevet kapja a Berlusconi által 1994-ben alapított pártot idézve.
"Ez az ítélet lázadást fog kirobbantani! A nyomozati titok Olaszországban vicc, mindenhol állandóan közlik a telefon-lehallgatásokat!" - nyilatkozta Sandro Bondi PdL-politikus. A párt szóvivője, Daniele Capezzone hozzátette, "az ügyészek nem fogják tudni felborítani az urnák eredményét" hangsúlyozva, hogy a Berlusconi vezette jobbközép koalíció a második helyen futott be a február 24-25-i parlamenti választásokon.
Berlusconit pénteken is a milánói bíróságra várják a Ruby-per újabb tárgyalására, de a politikus jelezte, hogy a Mario Montival való találkozója miatt nem tud jelen lenni. A Ruby-perben várhatóan március 18-án hirdetnek ítéletet, ezt az adócsalásról szóló Mediaset-per ítélete követi március 23-án.

hsj \ kms \ kpt

MTI 2013. március 7., csütörtök 13:25

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó