You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Magyarkanizsa/Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) - Idén június 1. és 3. között tartják meg a 36. Durindó és a 49. Gyöngyösbokréta Fesztivált, a vajdasági magyar népzenei együttesek, néptánccsoportok és szólisták hagyományápoló és hagyományőrző, ifjúsági és felnőtt kategóriájú szemléjét Magyarkanizsán.

A Durindó műsorában népzenei együttesek és szólisták lépnek fel. A Gyöngyösbokréta műsorában a néptáncegyüttesek és szólisták mellett népszokásokat előadó csoportok is szerepelhetnek.
A Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója jegyében péntektől vasárnapig tartó fesztivál első két napján a 36. Durindó programja várja a közönséget, a 49. Gyöngyösbokrétát pedig vasárnap rendezik meg - derül ki a magyarkanizsai önkormányzat MTI-hez eljuttatott programismertetőjéből.
Az idei Durindón több mint 60 szórványvidéki település kórusai és népzenészei lépnek fel, a Gyöngyösbokrétán látható tánccsoportok száma pedig meghaladja a harmincat.
A találkozó nem versenyjellegű, ugyanakkor a fesztivál művészeti bizottsága minden résztvevő teljesítményéről szóbeli értékelést ad a fesztivál napján, valamint később írásban összegező szakmai értékelést készít.
A fesztivál szereplői emléklapot és ajándékot, a fellépők egyesületei pedig emléktárgyat kapnak - olvasható a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján olvasható ismertetőben.

ez \ brr

MTI 2012. május 31., csütörtök 6:20

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó