You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A Nap kel: 6 óra 40 perckor, nyugszik: 18 óra 26 perckor.
A Hold kel: 18 óra 11 perckor, nyugszik: 7 óra 1 perckor.
Holdváltozás: Telihold 5 óra 19 perckor.

Névnap: Jeromos, Médea. Egyéb névnap: Becse, Hieronima, Honória, Honóriusz, Örs, Viktor, Zsófia.

Jeromos a görög Hieronümosz névből alakult, jelentése: szent nevű.

MAGYARKANIZSA – Schöpflin György Fideszes Európai Parlamenti Képviselő pénteken befejezte hivatalos szerbiai látogatását, amelynek során Dačić kormányfővel is találkozott. Televíziónknak kifejtette, hogy az uniós csatlakozáshoz még számos más feltételt is teljesíteni kell.

MAGYARKANIZSA – A Panoráma Világklubnak világszerte vannak társklubjai. Az idén alakult meg a vajdasági, amely Magyarkanizsán ismertette tevékenységét, célkitűzéseit.

Hunyadi László szombaton az M1-en és a Bartókon

Az operabarátok a hétvégén igazi csemegére számíthatnak. A Bartók Rádió élőben, az M1 időeltolással közvetíti szombaton Erkel Ferenc egyik legnépszerűbb operáját, a Hunyadi Lászlót.

Emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy rádió és televíziós csatorna egyszerre közvetítsen élőben magyar operabemutatót. Ennek lehetnek a nézők és a hallgatók szombaton tanúi. A Bartók Rádió szombaton 19.00 órától, az M1 „csúsztatással”, 20.15 órakor közvetíti a Magyar Állami Operaházból Erkel Ferenc népszerű operáját, a Hunyadi Lászlót.

Népzenei és néptánc tehetségkutató show-t indít a közmédia

Reneszánszát éli a népi előadó művészet, vidéki és nagyvárosi, hazai és külhoni fiatalok ezrei jelentkeztek az MTVA és a Hagyományok Háza tavaszi versenyfelhívására. A Szimfonik LIVEklasszikus és könnyűzenét ötvöző sorozata után újabb műfaji kísérletre vállalkozik a verseny selejtezőiből kibontakozó tévéműsorral a közmédia: Fölszállott a páva 2012 címmel népzenei és néptánc tehetségkutató show-t indít október 6-tól a Dunán. A műsort egy távoli tévés előzmény, aRöpülj páva kulisszatitkait felfedő filmmel vezeti be a csatorna.

KerítésA Nap kel: 6 óra 39 perckor, nyugszik: 18 óra 28 perckor.
A Hold kel: 17 óra 47 perckor, nyugszik: 5 óra 55 perckor.

Névnap: Mihály. Egyéb névnap: Lotár, Mikes, Szabin.

Mihály héber eredetű, a Mikáélból származik, jelentése: Istenhez hasonló.

ÚJVIDÉK – Bojan Pajtić vajdasági kormányfő Újvidéken fogadta az emberi jogok európai bíróságának elnöke vezette küldöttséget. Találkozójuk során mindenekelőtt a tartományban élő kisebbségekről Vajdaság alkotmányos helyzetéről és hatásköreiről, valamint az emberi jogok tiszteletben tartásáról volt szó.

Budapest/Zágráb, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - Elindult a Google Street View horvátországi szolgáltatása, a programmal nemcsak Zágrábot, hanem a nagyobb városokat, a szigeteket és a tengerpartot is bejárhatja virtuálisan az érdeklődő.

Veljko Ostojic turisztikai miniszter megjegyezte, a Google nélkül már elképzelhetetlen az élet, így a Street View elindulása a horvát turizmus történelmi pillanata, mert az egész világon még jobban megismerhetik az országot. A minisztérium már operatív tervet készített a következő idegenforgalmi szezonra, olyat, amely központba állítja a virtuális marketinget és ehhez ideális a Google szolgáltatása - tette hozzá a miniszter.

A Nap kel: 6 óra 38 perckor, nyugszik: 18 óra 30 perckor.
A Hold kel: 17 óra 23 perckor, nyugszik: 4 óra 48 perckor.

Névnap: Vencel. Egyéb névnap: Bernát, Jusztina, Pelbárt, Salamon, Szelim, Tárkány.

Vencel szláv eredetű, de német és latin módosulásokkal maradt meg a magyar keresztnevek között.

Bánki Erik sajtóközleménye
A Turizmus Világnapja alkalmából Bánki Erik, az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságának tagja nyilatkozatban emelte ki a turizmus gazdasági és társadalmi jelentőségét. A fideszes EP-képviselő kijelentette: a turizmus amellett, hogy 400 ezer embernek biztosít munkát Magyarországon, fontos szerepet játszik a hazánkról alkotott kép pozitív formálásában is, ezért közös felelősségünk, hogy az ágazat jól és egyre jobban teljesítsen.

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó