You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.


Felvidéki, délvidéki, svédországi és tengerentúli versenyzők A Dalban

Javában folynak A Dal elődöntői. A hátralevő két fordulóban négy külhoni versenyző: Dér Heni, BülBüls (Takács Noémi), Joni (Tóth Johanna) és Kállay-Saunders András reménykedik a továbbjutásban.
Jelentős közönségsikerrel zárult A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntője; hat versenyző már a középdöntő páholyában érezheti magát. A népszerű rendezvénysorozat folytatódik, a következő két fordulóban négy külhoni énekes mutathatja be tudását.
Dér Henrietta, Heni a délvidéki Csantavér szülöttje. A seregszemle február 1-i elődöntőjében az Ég veled – Next please című dalával indul. „Izgalommal várom a szombati megmérettetést – osztja meg az olvasókkal érzéseit. - Számtalan próbám volt, most már nem latolgatom az esélyeimet, csak a saját dalommal foglalkozom. Nagyon számítok a vajdasági barátok, rokonok szavazataira is”
Tóth Johanna "Joni" Stockholmtól nyugatra, Hässelbyben, egy svéd kisvárosban nőtt fel, de tavaly október óta Budapesten él. "Szüleim szerették volna, ha jól megtalálom a hangot az iskolatársaimmal, ezért a legtöbbször svédül beszéltek otthon. Magyarul leginkább a nagyimtól tanultam, Balatonfüreden” - meséli magáról az énekesnő. Szombaton a Waterfall (Húz az ár) című számát osztja meg a közönséggel.
Kállay-Saunders András 1985-ben született New York-ban, 2010-ben talált újra otthonra Magyarországon. Döntésében szívügyek is közrejátszottak, a Megasztár 5 versenyen ismerkedett meg barátnőjével - a verseny győztesével - Tolvai Renátával. Ezúttal harmadszor jutott be A Dal elődöntőibe, most Running (Menekülés) című dalával próbál szerencsét.
A peredi születésű Takács Noémi, BülBüls kilenc éve énekel, ebből hat évig autodidakta módon tanult. A felvidéki induló 2010 óta az Érsekújvári Rockszínpad tagja. Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió harmadéves hallgatója, a Budapest Voices és a BülBüls énekese. A Dal február 8-i elődöntőjében Minden mosoly című dalával indul.
A továbbjutásban sokat segíthetnek az otthoniak. A Dal 2014 első elődöntőjére - közel 30 országból - több mint 64000 érvényes szavazat érkezett, mely a 2013-as Dal döntőjére befutottaknak több mint a duplája. 


Dér Heni
Fotó: MTVA


BülBüls (Takács Noémi)
Fotó: MTVA / Gálos M. Samu


Joni (Tóth Johanna)
Fotó: MTVA


Kállay-Saunders András
Fotó: MTVA

MTVA

A Szerb Nemzeti Bank közép-árfolyama

MTI felhasználó